2023 m. gruodžio 10 d., sekmadienis

Morkų keksas kvepiantis Kalėdomis

 


Šis nuostabaus skonio, minkštas ir drėgnas keksas- pyragas kaip tik tiks šaltam žiemos vakarui. Daugelis morkų pyragų yra sunkesni, šiek tiek sausesni ir dažnai, kad jiems suteikti papildomos drėgmės yra pertepami, gaiviu kremu. Šiam pyragui pertepimo nereikia. Jei norite galite tik užpilti lydytu šokoladu.

Bet man asmeniškai jis skanus toks, be jokių papuošimų. Tai byloja ir nuotrauka... abu kartus iškepusi aš jo radau tik pusę. 


 

Prieskonius galite naudoti tuos kurie nurodyti recepte, arba dėti paprasčiausius meduolių prieskonius.

Jums reikės

280 gr. morkų tarkuotų per ‚burokinę‘ tarką,

3 kiaušinių,

120 gr. rudojo cukraus,

1 v.š. medaus,    

130 gr. sviesto,

175 gr. miltų,

1/2 a.š. sodos,

1 a.š.  kepimo miltelių,

žiupsnelio druskos,

1 a.š. cinamono,

½ a.š. maltų gvazdikėlių,

½ a.š. tarkuoto muskato,

½ a.š. malto imbiero,

1 v.š. apelsinų cukatų arba tarkuotos apelsino žievelės

1 sauja džiovintų spanguolių arba razinų.

Dubenyje sumaišykite persijotus miltus su soda, kepimo milteliais ir prieskoniais.

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir gerai išplakite su žiupsneliu druskos.

Sviestą ištrinkite su cukrumi ir medumi. Supilkite kiaušinių trynius ir viską gerai išplakite.

Sudėkite morkas, cukatus ir spanguoles. Dar kartą gerai išmaišykite.

Suberkite miltų mišinį ir jau mentele viską išmaišykite, kad neliktų sausų miltų gumulėlių.

Galiausiai dalimis sukrėskite baltymus, juos atsargiai įmaišydami į tešlą.

Tešlą supilkite į riebalais (ištirpintu sviestu ar aliejumi) išteptą kepimo formą.

Kepkite jau iš anksto įkaitintoje iki 180C temperatūroje apie 40-45 min.

 

Sudėtingumas: paprasta

Receptą ir pyrago gabalą gavau iš savo šuniukų vet. Gydytojos Aušros

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą