2022 m. gruodžio 13 d., antradienis

Kepta žuvis su morkomis


 

Kartą savo ukrainiečius vaišinau kepta žuvimi su svogūnais. Šis receptas visiems mums tikrai žinomas ir net Šv. Kūčių vakarienė be šio recepto neįsivaizduojama. Tą vakarą, kai valgėme mano paruoštą žuvį, aš iš karto buvau apdovanota kitokiu žuvies receptu. Būtent, ‘mano’ Irina tą keptą žuvį pateikia su morkomis. Labai mažai svogūnų ir labai daug morkų. Ir dabar jau net nežinau, kaip yra skaniau J))) ar su svogūnais ar su daug daug morkų???

Taigi, nuspręskite patys.

Jums reikės

900 gr. žuvies (geriausiai tiks menkė ar jūros lydeka),

1 mažo svogūno,

3 didelių morkų,

prieskonių žuviai,

miltų,

kvepiančiųjų pipirų,

2- 3 v.š. pomidorų padažo,

aliejaus kepimui.

Žuvį supjaustykite norimo  dydžio gabalėliais, apiberkite prieskoniais, druska, apvoliokite miltuose ir sudėję į keptuvėje įkaitintą aliejų iškepkite. Iškepta žuvis turi būti gražios auksinės spalvos. Iškeptą žuvį sudėkite į plokščią indą.

Supjaustykite svogūną ir jį apkepkite keptuvėje. Kai jis taps skaidrus, sudėkite tarkuotas morkas ir suberkite kvepiančiuosius pipirus. Keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite kartas nuo karto pamaišydami kol morkos taps minkštos. Jei reikia į keptuvę įpilkite šlakelį karšto vandens ir įberkite šiek tiek druskos. Baigiant kepti sudėkite pomidorų padažą.

Dar šiltas morkas uždėkite ant iškeptos žuvies.

Taip paruošta žuvis yra skani tiek šilta su virtomis bulvėmis ar bulvių koše, tiek kaip šaltas patiekalas.

 Šventėms keptą žuvį su morkomis jūs galite pateikti su majonezu, sluoksniuotą specialiame konditeriniame žiede.




Sudėtingumas: paprasta,

Receptas: Irinos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą