2022 m. spalio 27 d., ketvirtadienis

Sodriai šokoladiniai sausainiai

 


Nuostabaus sodraus šokolado skonio sausainiai tikrai verti liaupsių. Nors jie ir taip nėra per daug saldūs, garsusis virtuvės šefas Ricardo rekomenduoja iškeptus sausainius dar šiek tiek pagardinti jūros druska. Aš asmeniškai daugiau nei recepte nurodyta jos nebėriau. Tačiau kepdama kitą kartą bent ant kelių sausainių žadu jos šiek tiek iškepusi užberti.

Iš šio kiekio išeina 2 orkaitėje esančios skardos (30 vnt.) sausainių.

Jums reikės

225 gr. miltų

50 gr. kakavos,

1/2 a. š. kepimo miltelių,

1/4 a. š. druskos

170 gr. sviesto (ištirpinto),

160 gr. rudojo cukraus,

105 gr. cukraus,

2 v. š. aliejaus,

2 kiaušinių,

150 g tamsaus šokolado lašelių,

 

Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, soda ir druską.

Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išmaišykite sviestą, rudąjį cukrų, cukrų ir aliejų. Įmuškite kiaušinius ir maišykite 5 minutes. Suberkite sausus ingredientus ir šokoladą, išmaišykite.

Tešlą šaldykite šaldytuve bent 2 valandas. Jei galite, leiskite sausainių tešlai pailsėti šaldytuve bent 12 valandų: taip sausieji ingredientai geriau sugers kiaušinių ir riebalų drėgmę, o sausainių tekstūra bus dar gražesnė.

Įkaitinkite orkaitę iki 190°C.

Ledų samteliu arba rankomis iš tešlos suformuokite rutuliukus ir paskleiskite juos ant silikoniniu kilimėlio arba pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Su antrąja kepimo skarda padarykite tą patį- išklokite silikoniniu kilimėliu arba pergamentiniu popieriumi ir sudėkite tešlos rutuliukus.

Pirmąją skardą įdėkite į orkaitės centrą.

Kepkite po vieną skardą 8- 11 minutes arba tol, kol sausainiai iškeps iš išorės, bet vidurys vis dar bus minkštas. Ištraukę iš orkaitės, jei norite, ant kiekvieno sausainio užberkite truputį jūros druskos.

Leiskite sausainiams visiškai atvėsti neišimant iš skardos.

Sausainius sudėkite į sandarų indą. Jie puikiai išsilaiko 3 mėnesius, tačiau nemanau, kad tiek pas jus jie išsilaikys nesuvalgyti J))) 


 

Sudėtingumas: vidutinis

Receptas: iš RICARDO virtuvės

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą