2022 m. spalio 19 d., trečiadienis

Jautienos troškinys su grikiais ir Shiitake grybais

 



Kai miškuose nėra grybų juos puikiai pakeičia shiitake. Jie savo skoniu ir kvapu yra labai artimi miško grybams, tad ir stiprus jautienos skonis jų neužgožia. Žinoma, šiuos grybus ne visur rasite prekyboje. Bet PROMO Cash&Carry visada jų galima rasti. Patarimas- rinkitės nepajuodusius, šviesius grybus.

O dabar receptas.

Jums reikės

apie 700 gr. jautienos (kartais naudoju kryžinę, kartais troškinį darau iš gražių jautienos gabaliukų),

1+ 1 svogūno,

3 česnako skiltelių,

300 gr. Shiitake grybų,

1 stikl.  grikių,

pipirų mišinio,

druskos,

lydyto sviesto ar aliejaus kepimui.

 

Vieną svogūną ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite ir apkepkite. Kol svogūnas kepa supjaustykite jautieną nedideliais pailgais gabalėliais. Kai svogūnas vos tik pradės geltonuoti sudėkite pusę jautienos ir ją apkepkite iš visų pusių. Perdėkite apkeptą mėsą į troškinimo puodą ir apkepkite likusią jautieną. Aš visa tai darau gilioje storoje keptuvėje. Tad, apkeptą pirmąją dalį tik sustumiu į keptuvės šoną ir sudėjusi kitą partiją apkepu abiejų dalių nesumaišydama.

Apkeptą mėsą apiberkite druska ir pipirais. Užpilkite iki pusės verdančiu vandeniu ir uždengę dangčiu troškinkite ant vidutinės kaitros apie 1 val. Arba kol mėsa bus minkšta. Jei reikia- įpilkite vis verdančio vandens. Baigiant troškinti susidariusio skysčio neturi būti daug. Jei jo likę daug, padidinkite kaitrą ir nuimkite dangtį, kad skystis nugaruotų.

Kol jautiena troškinasi išvirkite grikius pagal nurodymus ant pakuotės.

Taip pat tuo pačiu metu galite pasiruošti grybus.

Svogūną supjaustykite plunksnelėmis. Grybų plauti nereikia (dažniausiai jie būna labai švarūs). Juos supjaustykite juostelėmis. Apkepkite pirmiausiai svogūnus, kai jie taps auksiniai- suberkite grybus. Įberkite šiek tiek pipirų bei druskos. Uždenkite dangčiu ir kepkite ant vidutinės kaitros apie 5 min. Kartas nuo karto pamaišant, kol neliks skysčio.

Pateikite visko kartu nemaišant, kai tik jautiena bus minkšta. 


 

Sudėtingumas: vidutinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą