2022 m. spalio 7 d., penktadienis

Prancūziška žalių žirnelių sriuba

 


Šią sriubą pirmą kartą teko valgyti garsiajame 'de La Chèvre d’Or' restorane įsikūrusiame ant stataus kalno šlaito Eze miestelyje Žydrojoje pakrantėje. Jau vien keliauti po šį Prancūzijos regioną yra nuostabu. O kur dar aukščiausio lygio virtuvė su savo maisto šedevrais.

 Bet kai ką ir iš jų galima greitai išmokti bei perkelti ant mūsų stalo.

Šiandiena siūlau jums prancūzišką šviežių žirnelių sriubą su šviežiomis mėtomis (neišsigąskite derinio, jos puikiai tinka prie žirnelių).

Jums reikės

500 ml. jautienos ar paukštienos sultinio,

400 gr. šaldytų žaliųjų žirnelių,

2 šalotų arba 6- 8 cm. baltosios poro dalies,

2 skiltelių česnako,

1- 2 šakelių mėtų,

2 didelių  minkštos rūkytos dešros griežinėlių,

100 ml. grietinėlės,

1 v.š. lydyto sviesto arba 2 v.š alyvuogių aliejaus,

druskos, pipirų,

 

Supjaustytus šalotus pakepinkite svieste iki gelsvos spalvos. Suberkite smulkintą česnaką ir dar truputį apkepkite, tačiau česnakas neturi pagelsti. Visa tai geriausia kepti storadugniame puode, kuriame ir virsite sriubą. Jei tokio puodo neturite, teks apkepti keptuvėje.

Šalotus supilkite į puodą su sultiniu. Kai sultinys užvirs suberkite atitirpintus žirnelius, smulkiai pjaustytus mėtų lapelius (be šakelių) ir virkite nuo užvirimo pradžios 5 min. Įberkite druskos ir pipirų. Baigiant virti supilkite grietinėlę. Užvirinkite dar kartą ir sriubą sutrinkite blenderiu iki vienalytės masės.

Dešrą nulupkite ir labai smulkiai supjaustykite. Iš masės ranka suspauskite 2- 3 rutuliukus ( jei valgytojų tik du tai ir rutuliukų turi būti 2). 


 

Į lėkštę dėkite po rutuliuką dešros ir supilkite sriubą kiekvienam valgytojui individualiai. Galite smulkinta dešra paprasčiausiai papuošti sriubos lėkštę. 


 

Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą