2022 m. spalio 22 d., šeštadienis

Kepta vištiena su įvairiaspalvėmis paprikomis ir persimonais

 


Tai galėtų būti ir karštos vištienos salotos jei atsisakysite orkaitėje keptų bulvių J)))

Be to, jūs galite naudoti ne tik vištienos vidinę file, bet ir keptą ant laužo vištieną, ar net vakarykštės vištienos ar kalakutienos likučius. Žinoma, kad būtų skaniau vakarykščią paukštieną reikės pašildyti.

Jums reikės

Apie 500 gr. viščiuko vidinės file,

prieskonių vištienai arba (1/2 a. š. ciberžolės miltelių, 1/2 a. š. česnako miltelių, 1/2 a. š. paprikos miltelių),

1 raudonos paprikos,

1 žalios paprikos,

1 geltonos paprikos,

1/2 čili pipiro,

1 svogūno,

2- 4 bulvių,

1 didelio persimono,

1 v. š. lydyto sviesto,

1+ 3 v. š. alyvuogių aliejaus,

2 v. š.  balzamiko acto kremo,

 1 a. š. medaus

 1/2 citrinos sulčių,

druskos,

šviežios kalendros arba petražolių.

 

Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Į orkaitės skardą ant kepimo popieriaus sudėkite lydyto sviesto gabalėlius ir skiltelėmis pjaustytas bulves. Užberkite šiek tiek druskos ir pašaukite kepti.

Papriką supjaustykite plonomis juostelėmis, svogūną plunksnelėmis. Bulves pastumkite į skardos centrą o iš kraštų suberkite paprikas ir svogūnus. Vėl kepkite orkaitėje apie 15 minučių. Po to dar kartą sumaišykite, apšlakstykite 1 v. š. alyvuogių aliejaus  ir palikite kepti dar 15 minučių. Prieš baigiant kepti suberkite skiltelėmis pjaustytą persimoną. Kepkite ne daugiau kaip 5 minutes.

Per tą laiką į vištieną įberkite šiek tiek druskos, prieskonius 3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite. Padėkite keptuvę ant stiprios ugnies ir įkaitinkite. Dėkite vištieną dalimis ir apkepkite 3-4 minutes vis pavartant. Iškeptus gabalėlius sudėkite į serviravimo lėkštę su dangčiu.

Į nedidelį puodelį supilkite citrinos sultis, medų, aliejų ir truputį druskos. Gerai išplakite, kol padažas pakeis konsistenciją.

Kiekvienam į lėkštes dėkite bulves, vištieną ir paprikas su svogūnu. Apšlakstykite padažu ir balzamiko acto kremu. Ant viršaus užberkite smulkintomis kalendromis arba petražolėmis.


 

Sudėtingumas: vidutinis

Receptas: iš interneto (tačiau šiek tiek pakeistas)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą