2022 m. spalio 10 d., pirmadienis

Cukinijų apkepėlės

Ruduo koreguoja kasdieninį meniu. Mano kaimynės kaip ir kiekvienais metais mane gausiai apdovanoja cukinijomis. Pagrinde visas jas aš užkonservuoju žiemai, darydama įvairias mišraines. Bet šiais metais toms mišrainėms ruošti vis neatsiranda laiko. Be to, dar nedidelis likutis žiemos atsargų yra likęs nuo pernai. Tad, šiemet darau tai, ko niekada nesu dariusi- gaminu daug įvairių patiekalų su rudens daržovėmis.

Nors internetas visagalis ir jame pilna įvairiausių receptų, tačiau kartais tenka kai kuriais receptais nusivilti. Arba juos šiek tiek pakeisti, nes vadovaujantis tiksliai pagal receptą patiekalas būna- na ne visiškai pilnai pagaminamas. Kad ir šiuo atveju. Rekomendacija kepti keptuvėje, visai nepasiteisino.Viskas iširo. Tad, likusieji tarkiai buvo sukrėsti į kepimo formeles. Ir dar iškepus pasirašiau pastabas ką reikėtų šiek tiek pakeisti. Dabar receptas toks, kad jį galima skelbti :-) Ir ne vieną kartą gaminti. Atsiprašau, bet nuotraukos dar neištobulinto recepto :-)))

Jums reikės

700 gr. cukinijų (jau paruoštų, be odelės ir sėklų)

3 kiaušinių

120 gr. morkų arba 1 didelės,

2 bulvių (didesnių),

3 šaukštų manų kruopų,

ryšelio svogūno laiškų,

30 gr. rūkyto kumpio,

30 gr. fermentinio sūrio,

druskos.

pipirų mišinio,

aliejaus.

 

Padažui:

200 gr. grietinės arba jogurto

krapų,

2- 3 skiltelių česnako.

 


 

Cukinijas sutarkuokite 'burokine' tarka, pasūdykite ir gerai išmaišius palaikykite apie 10 min. arba kol pasiruošite ir sumaišysite visus produktus

Tai gi, per tą laiką į kitą didelį indą sutarkuokite (ta pačia tarka) bulves. Jas iš karto taip pat nuspauskite. Sutarkuokite morkas ir sūrį. Kumpį supjaustykite mažais kubeliais. Supjaustykite svogūno laiškus. Suberkite manų kruopas.

Nuspauskite gerai cukinijas ir visus produktus sumaišykite su išplaktais kiaušiniais. Druskos papildomai daugiau berti nereikia. Pilnai užteks kiek jos liko cukinijose, tik įberkite pipirų.

Silikonines kepimo formeles patepkite trupučiu aliejaus ir į jas sudėkite daržovių masę. Pirštais lengvai paspauskite, kad nebūtų tarpų.Viskas man sutilpo į 2 (po 6 keksiukus) formas.

Kepkite iki 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Kol cukinijų apkepėlės kepa pasiruoškite padažą.

Česnako skilteles išspauskite ir sumaišykite su smulkintais krapais bei grietine.

Iškeptas apkepėles apverskite ant medinės lentelės ir sudėkite į lėkštę.


 

Šias apkepėles galite pateikti ne tik kaip karštą užkandį vakarienei, bet ir kaip garnyrą prie mėsos kepsnių. Tokiu atveju tik nedėkite kumpio.

Sudėtingumas: vidutinis

Receptas: iš You Tube (žinoma truputį pakeistas, nes ne viskas ten buvo gerai)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą