2022 m. spalio 21 d., penktadienis

Persimonai su paukštiena ir avokadais


 


Šį kartą patys maisto produktai padiktavo ką turėčiau gaminti. Šaldytuve buvo likęs nemažas gabalėlis kalakuto šlaunies. Vaisių vazoje švieste švietė ryškūs persimonai. Avokadai pirkti Lidl‘e taip pat turėjo būti sunaudoti. Ech, iš tikro man patinka ten pirktis. Ir ne tik avokadai iš vaisių ar daržovių ten geri. Tobula kokybė! (aš neatstovauju, nei vienam PC ar prekės ženklui, bet kartais kokybiškus produktus paminiu vien dėl to, kad jie iš tiesų geri).

O dabar grįžkime prie recepto.

Jums reikės

1/2 keptos vištienos krūtinėlės (vienos puselės) arba bet kurios kitos kūno vietos iš vištienos ar kalakutienos,

1 persimono,

1 avokado,  

 1 šaloto ar nedidelio raudonojo svogūno,

saujos rukolos ir saujos jaunų špinatų arba salotų mišinio,

saujos skrudintų pekano riešutų,

3- 4 v.š. granatų sėklų.

    

Užpilui:        

1 v.š. Naršarab granatų padažo arba Balzaminis acto kremo

1 a.š. medaus

4 v.š. alyvuogių aliejaus

druskos.

 

Vištieną ar kalakutieną suplėšykite šiaudeliais. Avokadą, persimonus ir šalotus supjaustykite griežinėliais.

Ant lėkštės dėkite salotas. Išdėstykite kaip tik norite likusius vaisius nes valgant vis tiek teks viską sumaišyti. Užpikite gerai sumaišytus visus užpilui skirtus komponentus ir užberkite riešutais, bei granatų sėklomis.

 

Sudėtingumas: labai paprasta

Receptas: iš interneto

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą