2011 m. spalio 31 d., pirmadienis

NU restoranas, Girona, Ispanija

   Tai vienas iš dviejų Nu restoranų esančių Gironoje. Rašoma, kad virtuvės šefas Pere Massana išlaiko tą patį meniu abiejuose restoranuose. Beje, senasis restoranas apdovanotas viena "Michelin" žvaigžde. Tačau šis įsikūręs Gironos senamiestyje (atidarytas 2011 m. kovo mėn,) yra žymiai modernesnis ir daugiau atviras naujovėms. Kelionės metu mes ir aplankėme naująjį restoraną.
   Moderni atvira salė talpina apie 35 žmones, kurie gali sėdėti ir prie baro, ir prie dviviečių staliukų. Tačiau tie dviviečiai staliukai labai greitai sustumiami kai norima susodinti didesnę svečių kompaniją. Meniu tikrai nemažas, ir kas geriausia yra degustacinis gurmaniškas meniu. Tačiau tą meniu turi pasirinkti visas stalas. Po ilgų diskusijų, kad mūsų 11 žmonių kompanijai leistų rinktis ir degustacinį meniu, ir atskirus patiekalus, pavyko sutarti tik persėdus prie stalų kitaip. Vienu žodžiu, amžinai alkani gurmanai sėdo į vieną stalo galą, o tiems kam maistas nėra toks svarbus- į kitą. Tai tikriausiai ir buvo vienintelis nepatogumas, kuris pradėjus nešti vynus ir patiekalus akimirksniu pasimiršo. Šis restoranas turi nemažą vynų pasirinkimą. Tad, gerų vynų tiek pilstomų taurėmis, tiek buteliuose tikrai yra. Turiu pasakyti, kad vynai buvo nuostabūs!
   Bet dabar apie tai kas svarbiausia ir tikrai įdomiausia skonio pojučiuose.
   Kažkaip nepaminėjau, kad visus ruošiamus patiekalus galima stebėti, ypač jei sėdi prie baro šalia šefo.


Tu tiesiog matai tą neparastą meistro kūrybą. Nes kiekvienas patiekalas labai meniškas tiek sukurtu vaizdu lėkštėje, tiek skonių deriniu. Atviroje erdvėje už baro labai greitai paruošiami visi šalti patiekalai. Vietos maisto ruošimui yra skirta minimaliai, bet atrodo, kad ir gamindamas nemažai patiekalų, tos savo erdvės šefas niekaip neapkuičia.



   Porcijos degustaciniame meniu sumažintos, nes šis meniu apima 11 patiekalų.
1. "Traškūs čipsai su cinamonu". Net nuotraukos neturiu, nes tai greičiau, kažkas staigiai pagriaužiamo ant stalo, kuriuos ir pamiršau įamžinti..
2. "Marinuotos sardinės patiekiamos su jogurtu, avietėmis, raudona ikra bei balzamiku". Gan paprasta, skanu, nors ir keistai atrodo sardinės derinyje su avietėmis. Bet jos čia tinka, ypač derinyje su jogurtu. Na, o ikra, jogurtas ir marinuota žuvis tiesiog jau klasika.


3. "Pomidoras švelniame perlamutro apvalkale, pateikiamas su bazilku ir alyvuogių aliejumi".Tikriausiai tai buvo patiekalas iš ateivių valgaraščio, bent taip neįprastai jis mus pasirodė. Rausvo perlamutro apvalkalas buvo pagamintas iš žele sluoksnio ir apetito nežadino.... Bet burnoje šiam barbiškam burbuliukui praplyšus pasijuto nuostabus aromatingas pomidoro skonis. Jis buvo vos šiltas ir tikrai tobulas. Tačiau, kaip tai pagaminti net nesidomėjome. Per daug vargo ir tik vienas kąsnelis.


4. "Marinuotas karosas pateikiamas su laimų ir kario padažu". Tiksliau karoso karpačio, nes žuvis buvo žalia, o padažas: laimo sultys, medus, karis ir alyvuogių aliejus. Sakyčiau labai tobula, tiek pateikimas su ikrais ir šilauoge ant viršaus, tiek savo skoniu.


5. "Traškios karališkos krevetės su kario majonezu". Krevetės iškeptos tempūros tešloje buvo labai sultingos ir tarsi šilkinės. Labai purus, lengvas majonezas prie jų taip pat labai derėjo.


6."Troškintos švelniai marinuotos putpelės". Pasirodė labai artima lietuviškai virtuvei :-))) Marinuotos pupelių  kojelės troškintos su alyvuogių aliejuje pakepintomis daržovėmis: svogūnais, česnaku (jie kepinti kartu), todėl sukuriamas saltelėjęs, švelnus skonis kurį, dar prie viso to, papildo morkos. Balzamiko juosta lėkštėje tarsi viską pagyvina.


7."Virtos mėsos terinas su kerdo riešutų aliejumi ir balzamiku". Tai buvo virtos baltos žuvies mėsa suslėgta tarp dviejų skrudintos duonos gabaliukų.


8. "Tuno tataki su sojos padažu ir bismati ryžiais". Nepilnai iškepti tuno gabaliukai tiesiog tirpo burnoje, o ryžiai su sojos padažu buvo puikus papildymas. Be to ryžių makaronai ir grūsti žali (nevirti) žirniai puikiai ne tik papuošė lėkštę, bet ir puikiai derėjo.



9."Iberian secret", su karamelizuotais svogūnais ir  Guernica pipiriuku". Sąmoningai neverčiau "iberian secret".Terminas kuris tikriausiai aiškesnis orginaliu pavadinimu, negu kažkokia iberijos paslaptimi. Tai kiaulių, kurios visą laiką šeriamos gilėmis, mėsa. Pati žalia mėsa gali pasirodyti, kaip labai riebi. Tarp mėsos pilna smulkių riebalinių juostelių. Tačiau mėsą kepant, vytinant ar kitaip apdorojant riebalų sluosniai išsilydo, mėsa tampa be galo minkšta ir sultinga. Dar kai kur naudojamas tik vienas iberian žodis.
Taigi, mums buvo pateikti kiaulienos gabaliukai su karamelizuotais svogūnais ir tuo nuostabiuoju pipiriuku. Guernica pipiras tik truputį didesnis už Pimiento de Padrón pipirą. Skoniai jų labai panašūs.


10."Pina colada kremas". Jo komentuoti manau neverta, nors jis, kaip ir viskas čia buvo labai skanu.


11."Naminės tešlos "xuixo" su kremu ir anyžiniu srebučiu". Tai kataloniškas desertinis pyragaitis, su plikytu  kremu viduje. Tiek skoniu, tiek išvaizda, daug sveikiau paruoštas nei valgytas kitose vietose.


   Kol mes mėgavomės iš tiesų labai puikiai paruoštais ir papuoštais patiekalais, mūsų draugai taip pat neliko nuvilti. Kai kas rinkosi jau aprašytus patiekalus, kai kas išsirinko skirtingai.
"Pomidorų griežinėliai su marinuotais ančiuviais ir alyvuogių aliejumi" buvo paprasta, neimantru, bet skanu.


"Tuno sašimi su balzamiku, vasabi krienų kupetėle ir alyvuogių aliejumi" mūsų išrinktas, kaip vienas iš favoritų tarp šaltų patiekalų.



"Šiek tiek pikantiškas aštunkojis su alyvuogių aliejumi ir raudonaisiais pipirais", buvo pateiktas su bulvių koše ir atrodė, kad esame pas kažką namuose.


"Menkė su baltosiomis pupelėmis ir prieskonių padažu". Padažui buvo panaudotos trintos keptos paprikos. Ir galiu pasakyti, kad pupelės prie menkės labai tiko.


"Nebraskos jautienos gabaliukai kepti griliuje". Neparastai minkštos jautienos gabaliukai buvo pateikti su griliuje keptomis cukinijomis, šparagais, baklažanais ir paprikomis.


Ir tai žinoma ne vis jų siūlomi patiekalai. Tik tiek mes sugebėjome išragauti :-))) Čia tiek daug prirašiau, bet jei trumpai- tai tikrai verta aplankymo ir ragavimo vieta. Viskas buvo labai skanu.


Aplinka: labai moderni, viskas minimalistiniame stiliuje. Tačiau visas dėmesys sutelkiamas į atnešamus patiekalus, ir nebesidairoma aplink.
Kainos: nuo 6.25 eur iki 16.90 eur. Išskirtinis degustaciniame meniu su 11 patiekalų, kainuoja 39.75 eur. vienam žmogui.
Kur rasti: Abeuradors, 4  Barri vell, Girona, Ispanija tel. 972 205230
Užsisakyti: sezono metu reikėtų. Ne sezono metu vietų rasite.
Nedirba: sekmadieniais
Plačiau apie tai:
Daugiau galite pamatyti paspausdami dešininėje pusėje esančias nuorodas :Nu restoranas
kitas Masana restoranas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą