2011 m. rugpjūčio 7 d., sekmadienis

Marinuoti agurkai su aitriąja paprika


  Šią savaitę "blogerių" virtuvėse karaliauja agurkai. Ir aš jungiuosi prie jūsų su savo (na, nevisiškai) receptu.
Receptą prieš kelis metus radau "Moters savaitgalio" žurnale. Aplamai labai vykęs numeris pasitaikė- tad iš jo nuolat žiemai gaminu net keletą dalykėlių. Bet apie juos vėliau, kai ateis tam skirtas laikas- būtinai aprašysiu. 

agurkų,
5 l. vandens,
1 stikl. druskos,
2 stikl. cukraus,
1 l. (9 % ) acto,
serbentų ir vyšnių lapų,
krapų stiebelių,
kvepiančių pipirų grūdelių,
aitriosios paprikos,
česnako.
  Agurkus nuplaukite šaltu vandeniu. Nupjaukite šiek tiek kotelį ir sudėkite į iškaitintus, bet pravėsusius stiklainius, kartu su krapais,serbentų, vyšnių lapais, kvepiančias pipirais. Į kiekvieną stiklainį įdėkite po skiltelę česnako ir  po du giežinėlius aitriosios paprikos. Česnako nereikėtų daug dėti, jis "užmuša" agurkų skonį.
  Išvirkite marinatą (dar be acto) ir juo užpilkite agurkus. Po kokių 20 min. marinatą nupilkite atgal į puodą, supilkite actą ir užvirinkite dar kartą. Karštą marinatą pilkite ant agurkų ir uždarykite spiritu ar degtine išvalytais dangteliais.


Sudėtingumas: lemgva

4 komentarai:

  1. Labai skanu :) O kas mėgsta raugintus agurkus tai taip pat galima įdėti aitriosios paprikos ir aštrūs rauginti gaunasi :P

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gera įdėja, Rokai. Juk galima ją dėti, kad ir į trumpai raugintus ir skirtus tik savaitei (na tiksliau valgai po kelių rauginimo dienų iki tol kol suvalgai ir vėl naujus raugi).

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai geras šis Jūsų receptas. Aš pagal jį jau keletą metų marinuoju agurkus. Ačiū Jums :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Džiaugiuosi, kad patiko šis receptas. Ir aš kiekvieni metai pagal jį vis konservuoju.

    AtsakytiPanaikinti