2011 m. kovo 20 d., sekmadienis

Ricottos sūrio desertas


  Gaivus ir lengvas sūrio desertas užklupus netikėtiems svečiams. Kas dar gerai, kad jis labai greitai pagaminamas ir nereikalauja jokių konditerinių išmanymų. Taigi, šį desertą gali pasigaminti net vaikai, kurie jau moka naudotis mikseriu.
   Keturioms porcijoms reikės:
250 gr. ricottos,
200 gr. grietinėlės (35% riebumo),
2 v.š.  cukraus,
keli lašai migdolų esencijos ar vanilinio cukraus,
uogų, vaisių ar paprasčiausiai jūsų mėgstamos uogienės.
   Grietinėlę išplakite su cukrumi, esencija ar vaniliniu cukrumi. Sudėkite ricottos sūrį ir dar gerai išmaišykite. Į taures sudėkite po kelis šaukštus plakinio. Dėkite smulkintų šviežių vaisių ar sezono metu esančias uogas. Kadangi dabar dar ne uogų metas aš užpyliau mėlynių uogienės. Galite dėti, bet kokią turimą ir jums patinkančią uogienę. Ant viršaus dar uždėkite po gerą šaukštą plakinio. Užberkite pakepintų migdolų drožlių. Skanaus :-)
Sudėtingumas: labai paprasta

2 komentarai:

  1. As tikriausiai daryciau low fat varianta :) bet su ricotta turetu but tikrai skanus desertas

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kalbant apie grietinės ar grietinėlės riebumą galimi du variantai. Arba valgai daugiau-mažiau natūralų, bet riebų produktą. Arba liesą "prikimštą" įvairių "E". Mat išlaikyti liesą produktą be "E" yra neįmanoma. Tad, riebi grietinėlė turi mažiau "E". Čia aš apie grietinę ir gietinėlę. Tad perkant grietinę ją padaryti mažiau riebią galima sumaišius su kefyru ar rūgpieniu.
    Pats Rocottos sūris nėra riebus (apie 13%). Apie jo "chemines" sudėtines dalis negaliu nieko pasakyti.
    Bet juk nevalgome tokių dalykų kasdien, tad retkarčiais gal nieko :-) ?

    AtsakytiPanaikinti