2011 m. kovo 21 d., pirmadienis

Veršienos muštinukai su pelėsinio sūrio padažu


Pavasaris, ir šylant po truputį orams tikrai nebesinori jokių sunkių, sočių mėsos troškinių. Norisi kažko lengvesnio, bet visgi dar ne vasara ir vien tik su salotomis sotus nebūsi. Tad, šiek tiek lengviau, bet dar išlaikau tam tikrą šaltesnio periodo rimtumą. Šį patiekalą, jau daugelį metų gaminu.
Jums reikės:
veršienos nugarinės be kaulo, 
garstyčių, baltųjų pipirų ar tik pipirų mišinio,
bulvių,
morkų,
brokolio,
majonezo,
mėlynojo pelėsinio sūrio,
miltų ir aliejaus.
Nulupkite morkas ir bulves. Brokolį nuplaukite iš suskirstykite žiedinėlias. (na, morkas ir bulves taip pat nuplauti reikia, bet tai tik šiaip priminimas, juk patys gerai žinote- ką daryti nulupus daržoves). Supjaustykite morkas šiaudeliais ir kartu su brokoliais ištroškinkite. Įdealu būtų- garuose.  
Veršienos nugarinę supjaustome 0,5cm. storio gabalais ir išmušame (taip, kaip ruoštumėte karbonadus). Apibarstome pipirais ir plonai pirštais aptepame garstyčiomis. Jei jų neturite- tiek to, kartais nieko gaunasi ir be jų. Tik tada užberkite džiovintų daržovių ar žolelių prieskonių. Mėsos gabaliukus apvoliokite miltuose.  
Į įkaitintą orkaitę dėkite skardą kurioje nedideliame aliejaus kiekyje sudėtos skiltelėmis pjaustytos padruskintos bulvės. Įkaitintoje keptuvėje, taip pat nedideliame aliejaus kiekyje, apkepame iš abiejų pusių veršienos gabalėlius. Sudedame kartu su kepamomis bulvėmis. Mėsą po kokių 10-15 min. apverčiame ir dar truputį pakepame (apie 10 min.) Mėsa, įbedus šakute jaučiasi kada minkšta. Jei bulvės taip pat iškepę galima patiekalą pateikti. Tačiau, jei jūs bulves supjaustėte didesnėmis skiltelėmis ir šakute pabandžius jos dar neiškepė- o mėsa jau iškepusi galite mėsą išimti ir sudėję į dubenį palaikyti šiltai. Arba paprasčiausiai pakelkite ją ir užmeskite ant kepamų bulvių.  
Pateikite su trintu pelėsiniu sūriu sumaišytu su majonezu.
Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą