2011 m. kovo 18 d., penktadienis

Kotletai ir bulvių košės sufle


Šiandiena prasisukau virtuvėje "su vėjeliu prancūziškai". Kažkur skaičiau, kad prancūzės niekada nepateikia vakarykčio maisto taip, kaip buvo vakar. Jos prie likusios keptos mėsos pateikia padažą ar dar kažką naujo sugalvoja. Taip ir aš, iš vakar keptų ir likusių nuo vakarienės kotletų ir bulvių košės pagaminau, ne, tiksliau būtų, "sukūriau naują patiekalą'. Čia kartais aš taip savo vyrą apgaudinėju :-)

Bulvių sufle
200 gr. bulvių košės,
1 kiaušinis,
2 v.š. tarkuoto parmezano sūrio, galite naudoti ir kitokį kietąjį sūrį,
truputis druskos ir muskato riešuto,
sviesto.
Bulvių košę sumaišiau su kiaušinio tryniu, parmezano sūriu ir muskato riešutu.  Baltymą išplakiau kartu su trupučiu druskos iki standžių putų. Atsargiai viską išmaišiau ir sudėjau į spec. kepimo formas. Tiesa, ant kepimo formelių dugno įdėjau po mažą gabalėlį sviesto. Kepiau orkaitėje 180C temperatūroje gal  15 min. Iškepimą patikrinau mediniu pagaliuku. Jei niekas prie jo nelimpa- iškepė.
Padažui prie kotletėlių aš naudojau džiovintus baravykų kotelius. Juos sulaužiau ir sumaliau kavamale. Į puodą įpyliau truputį vandens, įdėjau truputį sviesto, kelis v.š. "Dvaro" 40% riebumo grietinės ir subėriau maltus grybus. Galima naudoti šviežius grybus ar paprasčiausius pievagrybius. Tik juos nuvalius ir supjausčius reikėtų pakepinti svieste, o tik po to dėti grietinę ir jau iškeptus kotletus. Uždengus keletą minučių patroškinti ir pateikti su bulvių košės sufle. Ir dar kokių nors salotų reikėtų. Bet išlaikykite tradiciją "viskas kitaip" ir salotas pateikite kitokias, nei buvo vakar.
Tikriausiai dienoraštyje nereikėtų rašyti apie vakarykštį šildytą maistą. Bet juk kartais tikrai pasigaminame per daug ar valgančiųjų neatsiranda. Tad, gal geriau "patobulinti" truputį ir skaniai suvalgyti negu išmesti.
Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą