2011 m. kovo 17 d., ketvirtadienis

Keksiukai 4 x 4



Gėda man su saldumynais. Amžinai jie pas mane paskutinėje vietoje. Bet šį kartą būtinai turėjau  iškepti keksiukus, kiek gi galima klausytis mandagių prašymų. O neprisiruošiau, vis atidėliojau, nes paskutinį kartą gal prieš kokius metus juos kepiau. Vis kažkokių naujesnių kepinių norėjosi išbandyti. Bet, dabar ir jums savo keksiukų receptą parašysiu. 
Kaip jau tikriausiai pastebėjote nesu saldumynų mėgėja. Iškeptas pyragas pas mus gali stovėti savaitę ir gal dar ilgiau, Tad, saldumynus kepu tik svečiams pavaišinti ar nuvežti kam dovanų. Šiuos keksiukus sugalvojau kepti iš karto skirtingų skonių, kad per savaitę neatsibostų. Vieną kartą paragauji su vyšniomis, kitą- su kakava, ar su bananais ir razinomis, arba su mėlynėmis. Tiesiog, taip kepant gaunasi šiek tiek didesnis pasirinkimas vienu metu. Jūs galite susigalvoti savo mėgstamą įdarą. Galite pridėti šokolado, džiovintų ar šviežių vaisių gabalėlių, ar tik aguonų.   
200gr. sviesto,
200gr. cukraus,
3 dideli kiaušiniai,
240 gr. miltų,
1 a.š. kepimo miltelių (nepilnas),
vanilinio cukraus, citrinos žievelės (nebūtinai),
riešutų ar cukraus pudros papuošimui.
Įdarui
truputis mėlynių (gali būti šaldytos ar tirštas jų džemas),
20- 24 vyšnios (t.p. gali būti šaldytos),
1 bananas,
truputis razinų,
2-3 a.š. kakavos miltelių.
Sviestas ištrinamas su cukrumi. Po vieną mušami kiaušiniai ir vis plakama. Įberiami persijoti miltai sumaišyti kartu su kepimo milteliais ir vanilniu cukrumi. Viskas gerai išplakama. Į dvigubas keksiukų formeles dedame po gerą a.š. tešlos. Tada į 4 formeles dedame po a.š. mėlynių, į kitas 4 formeles  5-6 vyšnias be kauliukų, dar į kitas 4- po gabalėlį banano ir truputį razinų. Ant viršaus vėl užkrauname po 2 a.š. tešlos. Į likusią tešlą sudedame likusią sutrintą  banano puselę ir įberiame kakavos miltelių. Viską gerai išmaišome ir šią masę sudedame į paskutines 4 formeles. Ant visų keksiukų užberiame smulkintų riešutų.



Kad nesusimaišytumėte iškeptuose keksiukuose įdarus dėkite pagal spalvas: mėlynes į mėlyną formelę, vyšnias- į raudoną ir t.t. 
Kepkite keksiukus 180 C temperatūroje apie 15-20 min. Žinoma, geriausiai patikrinti iškepimą- pagaliuku. 
Jei neužbarstėte prieš kepant riešutų, iškeptus keksiukus apiberkite cukraus pudra. 

Sudėtingumas: paprasta
Receptas: rastas ant formelių pakuotės.

2 komentarai:

  1. Kaip neišgriuvo keksiukų tešla iš popierinių formelių? Gal naudoji iškart po kokius 3 popieriukus kad būtų stipriau? :) Mat aš turiu formą tik 12-ai keksiukų, tad norint iškepti kokiai šventei daugiau, užtrunku.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėjau po dvi formeles. Vėliau iškepus vieną nuimu. Su šia tešla kažkaip forma išsilaiko.

    AtsakytiPanaikinti