2011 m. sausio 31 d., pirmadienis

Keksas su aguonomis ir vyšniomis


Tai antrasis keksas kurį kepiau praeitą savaitę. Turiu prisipažinti, kad šiam savaitgaliui vėl buvo iškepti du keksai (šokoladinis- bananinis ir šis). Tikrai labai greita ir labai geros lauktuvės draugams :-)
Dar kartą noriu padėkoti "Ignės puodui" už gerą receptą. Ačiū :-)
Tik aš  truputį pasididinau kiekį (žinoma viską proporcingai), nes jei jau kepti- tai tegul kepimo forma būna  pilna.
270 gr. sviesto,
4 kiaušiniai,
135 gr. cukraus,
270 gr. miltų,
1 a.š. kepimo miltelių (su kaupu),
4- 5 v.š. aguonų,
vyšnių (be kauliukų),
cukraus pudros.
Sviestą ištriname su cukrumi ir plakdami sudedame po vieną kiaušinius. Persijotus miltus sumaišome su kepimo milteliais ir supilame į kiaušinių- sviesto plakinį. Gerai viską išmaišome. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir supilame beveik visą tešlą. Palikę apie 1/4 tešlos, sumaišykite ją su aguonomis ir padarę griovelį jau prieš tai supiltoje tešloje sudėkite aguoninė tešlą. Ant viršaus uždėkite vyšnių. Vyšnios gali būti šaldytos, iš uogienės (tik be sirupo) ar šviežios. Vyšnių galite uždėti daug, nes kildamas keksas tas vyšnias labai gražiai paskirsto po visą paviršių. Kepkite 180C įkaitintoje orkaitėje tol kol iškeps. Pas mane kepa apie 1,10min. bet iškepimą tikrinkite medinio pagaliuko pagalba. Truputį pravėsusį keksą užbarstykite cukraus pudra.

Sudėtingumas: vidutinis

4 komentarai:

  1. Sy vyšniom man viskas pasakiškai skanus :) Šitas keksas atrodo labai net įdomiai spalvotas

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vyšnios čia daugiau atlieka papuošimo vaidmenį. Norint, kad daugiau būtų vyšnių reikėtų kepti paprastą keksą ir dėti ten daug vyšnių. Tokį receptą žadu neužilgo įdėti, nes pribrendo reikalas ir pačiai pateikti savo keksiukų receptą, o ne skolintis iš kitų :-)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jaučiu turėtų būti labai skanu :P

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip supratau, turiu tau iškepti:-)))? Gerai, kitą savaitę lauk :-))

    AtsakytiPanaikinti