2010 m. lapkričio 4 d., ketvirtadienis

Veršienos kepenėlių paštetas





1kg. veršienos kepenėlių,
500 gr. kiaulienos pažandės arba labai riebios šoninės,
nedidelė sauja džiovintų baravykų,
1 svogūnas,
5 pipirų mišinys, raudonėliai, mairūnai, peletrūnai, rozmarinai,
100 ml. konjako,
druskos.

   Veršienos kepenėles ir pažandę supjaustome gabaliukais. Radę kas negražu, išpjaustome. Dedame į troškintuvą kartu su mirkytais šaltame vandenyje baravykais ir troškiname 1 val. Kadangi, tam reikalui naudoju storadugnį puodą, tai aš vandens nepilu. Tačiau, jei jūsų puodas kitoks, gali būti, kad  reikės įpilti šiek tiek karšto vandens. Baigiantis troškinimo laikui ant nedidelio kiekio aliejaus pakepiname smulkintą svogųną. Kai svogūno gabaliukai taps permatomi suberkime visas prieskonines žoleles ir konjaką. Leiskime keles minutes konjakui keptuvėje nugaruoti.
   Viską permalame mėsmale du kartus, kad gautusi vietisa masė. Paragaukime ar netrūksta druskos. Na, man jos šiame patiekale vis būna per mažai, tad jau pirmą kartą sumalusi ragauju ir jei reikia druskos dar įberiu.
   Aš paštetą dedu gabaliukais ir vynioju į maistinę plėvelę, bet galima jį sudėti į indus. Pašteto minkštumą taip pat galima reguliuoti įpilant truputį skysčio likusio nuo troškinimo.
Pilnai sustingusį paštetą galime jau pjaustyti.
   Kadangi keletas mano draugų šį paštetą dievina, iš tokio gaminamo kiekio, visada lieka dovanėlės ir jiems.

Sudėtingumas: paprasta

2 komentarai:

  1. Šiandien pabandžiau pagaminti - labai patiko. Šeima dar karštą, tiesiai iš malimo mašinėlės valgė:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Džiaugiuosi, kad šis kepenėlių paštetas patiko. Atvėsęs ir pastovėjęs bent parą laiko šaldytuve jis įgaus dar geresnį skonį.

    AtsakytiPanaikinti