2010 m. lapkričio 12 d., penktadienis

Jautienos čili




Greitas aštrus patiekalas su vos jaučiamu saldumu.
1 stiklinė ryžių,
200 gr. jautienos file (vidinės jautienos išpjovos),
150 gr. įvairių spalvų paprikos,
2 cm. imbiero šaknies,
2-3 skiltelės česnako,
1 v/š medaus,
labai aštrių mėsos prieskonių,
2-3 v/š sojos padažo,
aliejaus.

   Suberkite 1 stiklinę ryžių į puodą ir užpilkite 2 stiklinėmis vandens. Kol jūs gaminsite mėsą tegul ryžiai po truputį  verda.
   Aš visada šiam patiekalui naudoju jautienos file galus, kurie lieka nupjauti kepant steikus. Jei naudosite kitą jautienos dalį, teks  troškinti daug ilgiau. Taigi, pirmiausia susipjaustome jautieną plonomis juostelėmis. Ant įkaitinto aliejaus pakepiname susmulkintą imbierą ir česnaką, bet neleidžiame jiems pagelsti, tai būtų jau negerai. Dedame mėsą, užbarstome prieskoniais ir uždengę dangčiu troškiname. Jei reikia vis po truputį užpilame verdančio vandens, bet čia tik tuo atveju, jei jūs naudojate ne vidinę jautienos išpjovą. Kai mėsa tampa minkšta suberiam kubeliais supjaustytą papriką ir jau nebedengiame dangčiu. Po kokių 5 min.supilame sojos padažą ir įdedame šaukštą medaus. Užviriname.



Paprika neturėtų būti visiškai minkšta, bet ir ne žalia. Atrodo, kaip ir viskas. Tiesa, ar nepamiršote, kad prie to patiekalo virėte ir ryžius. Skanaus!
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: už šį nuostabų receptą esu dėkinga Jūratei ir jos draugei Ninai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą