Trumpam sugrįžtu prie konservavimo. Šį kartą išbandžiau naują pagardą. Labiausiai jis tinka prie ant laužo keptos mėsos. Bet manau, kad ir prie šaltų mėsos, o ypatingai prie šoninės, jis puikiai derės.
2 kg. raudonųjų serbentų,
650 gr. obuolių,
500 gr. cukraus (galite dėti truputį daugiau),
1 v.š. druskos,
5 v.š. saldžios paprikos miltelių,
3 v.š. ‚Persilado‘ prieskonių arba petražolių,
3 v.š. čili paprikos miltelių (reguliuokite pagal savo skonį),
2 a.š. meduolių prieskonių,
2 a.š. maltos kalendros (milteliais) arba naudokite šviežią,
10 skiltelių trinto česnako,
2 v.š. Modenos balzaminio acto kremo.
Nuluptus ir supjaustytus skiltelėmis obuolius suberkite į didelį storadugnį puodą, užpilkite cukrumi ir virkite kol obuoliai suminkštės.
Tuomet į tą patį puodą suberkite nuplautas ir nusausintas, be šakelių uogas, suberkite druską ir virkite apie 15 minučių.
Atsargiai sublenderiuokite visą masę, suberkite visus prieskonius ir išspaustą česnaką, supilkite balzaminį actą.
Pavirę viską kelias minutes ir supilstę į iškaitintus nedidelius stiklainiukus tuoj pat užsukite steriliais dangteliais.
Sudėtingumas: vidutinis
Receptas: pagal Vaivą Druseikienę
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą