2025 m. liepos 31 d., ketvirtadienis

Camembertas su voveraitėmis ir bulvėmis

 


O kodėl gi nepabandžius voveraites sujungti su riebiu ir sočiu prancūziškuoju Camembert sūriu? Išbandžiau šį derinį, jį dar pagardinau šviežiais čiobreliais, ir likau sužavėta. Sūrio kremiškumas puikiai apjungė bulves ir voveraites, o švieži čiobreliai savo kvapu, net nukėlė į pamiškę… Ir dabar galiu pasakyti, kad ne krapai, o čiobreliai tobulai dera su voveraitėmis.

Tad, šiuo receptu noriu juo pasidalinti su jumis.

Jums reikės

Camembert sūrio (galite naudoti taip pat ir minkštąjį Chevre ar Reblochon sūrius),

virtų bulvių (tiks vakarykštės),

šiek tiek kumpio,

voveraičių,

svogūno,

česnako,

trupučio grietinės,

trupučio lydyto sviesto,

trupučio druskos ir pipirų mišinio,

šviežių čiobrelių.


 

Nedideliame kiekyje lydyto sviesto apkepkite svogūną. Kai jis taps skaidrus suberkite smulkintą česnaką. Trumpai apkepę, suberkite nuplautas ir supjaustytas voveraites. Įverkite truputį druskos ir pipirų.

Uždenkite dangčiu ir voveraites troškinkite kol beveik išgaruos visas skystis.

Kepimo inde (aš naudoju nedideles keramikines kepimo formas, skirtas vienai porcijai) įdėkite grietinės ir ja padenkite visą kepimo formą plonu sluoksniu.

Išdėliokite griežinėliais supjaustytas virtas bulves, užberkite kumpio ir sudėkite Camembert sūrius.

Kepkite iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25- 30 minučių.

Ant jau iškepto sūrio uždėkite keptas voveraites, užberkite čiobrelių ir iš karto pateikite.


 Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą