2021 m. gruodžio 1 d., trečiadienis

Baklažanų lazanija su mėsos faršu

 


Gal kiek lengvesnė nei tipinė lazanija gaminama su makaronų lakštais. Be to ir daug greičiau, bei paprasčiau paruošiama. Tačiau šios lazanijos su baklažanais skonis vertas aukščiausių įvertinimų.

Jums reikės

2 vidutinio dydžio baklažanų (viso apie 900 gr.),

600 gr. mėsos faršo (tiks kiauliena, jautiena arba kalakutiena),

1 nedidelio svogūno,

2 skiltelių česnako,

indelio konservuotų trintų pomidorų arba 2 šviežių pomidorų,

fermentinio sūrio,

pipirų mišinio,

raudonėlio,

druskos,

alyvuogių aliejaus.

Smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką pakepkite iki skaidrumo, sudėkite faršą ir kepkite vis pasmulkindami medine mentele, kad jis pasidarytų birus. Kai skysčio keptuvėje liks nedaug įberkite druskos, pipirų, raudonėlio ir nukelkite keptuvę nuo kaitros.

Baklažaną supjaustykite apie 0,5 cm. storio išilgais lakštais. Juos lengvai apkepkite keptuvėje su aliejumi uždengę dangčiu. Baklažanas pilnai iškepti neturi. Tačiau kepti keptuvėje baklažanus turite vienu sluoksniu. Apkepę iš abiejų pusių baklažanus sudėkite į kepimo indą (mano indas kuriame kepiau 25 x 25 cm.). Užpildykite pilnai pirmąjį sluoksnį baklažanais ir nepalikę jokių tarpų.

Kol kepa antra partija baklažanų ant jau išdėliotų kepimo inde baklažanų paskleiskite tolygiai pusę kepto faršo. Ir kai iškeps likę baklažanai juos taip pat tolygiai išdėliokite ant faršo. Ir vėl dėkite faršą. Užpilkite viską trintais pomidorais ir užberkite fermentiniu sūriu. Uždenkite kepimo formą dangčiu ar folijos lakštu įdėkite ją į įkaitintą iki 180- 185C temperatūros orkaitę.

Lazaniją kepkite apie 40 min.



Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą