2021 m. gruodžio 6 d., pirmadienis

Mėsos, perlinių kruopų ir baklažanų troškinys

 


Šį receptą radau internete ir kadangi esu neabejinga nei perlinėms kruopoms, nei baklažanams, tai iš karto jį ir išbandžiau. Labai patiko, nes šiam troškiniui tiks bet kokia mėsa: jautiena, kiauliena, kalakutiena, net ir vištiena iš bėdos. Mėsą, ypatingai jei tai ilgesnio troškinimo reikalaujantis jautienos gabalas, galite troškinti greitpuodyje. Kiaulieną ar kalakutieną troškinkite paprastai.

Jums reikės:

400 gr. mėsos,

2 baklažanų,

1 svogūno,

3 skiltelių česnako,

 200 gr. nevirtų perlinių kruopų,

1 skardinės konservuotų pomidorų,

1 a. š. kumino,

druskos,

pipirų,

rūkytos arba saldžiosios paprikos miltelių,

šviežios kalendros,

lydyto sviesto ar aliejaus kepimui.

 Išvirkite perlines kruopas, o kol jos verda, paruoškite mėsą. Ją supjaustykite gabalėliais ir apkepkite iš visų pusių.  Vėliau ją sudėkite į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu, kad ją apsemtų. Troškinkite uždengę dangčiu.

Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Juos apkepkite toje pat keptuvėje kurioje apkepinėjote mėsą, tik įdėkite šiek tiek lydyto sviesto kepimui. Kol kepa svogūnai supjaustykite baklažaną ir dėkite į keptuvę. Dabar jau kepkite uždengę dangčiu, kartas nuo karto pamaišydami.  Sudėkite konservuotus pomidorus, patroškinkite dar kelias minutes. Mėsai suminkštėjus supilkite daržovių troškinį, suberkite prieskonius, bei druską. Sudėkite išvirtas  perlines kruopas. Dabar kelias minutes troškinkite atidengę, kad skysčio liktų kuo mažiau.

Prieš pateikiant užberkite smulkintos kalendros.

Sudėtingumas: vidutinis

 Receptas: iš interneto.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą