2015 m. birželio 20 d., šeštadienis

Vištiena su makaronais, gorgonzolos sūriu ir šalavijais

 
 
  Šiandiena atiduodu duoklę Italijai. Kiekvieną kartą sugrįžusi iš kelionės, negaliu taip greitai pamiršti tos šalies kurioje viešėjau. Tad, savaitę "gyvenu" tos šalies virtuvėje.
  Šį kartą dar ir pasigirti noriu :-)
  Milane Pasaulinėje šunų parodoje World Dog Show- Milano 2015, mano šuo Pietų Rusijos aviganis Classic Captain Balandis 'Bono' iškovojo "World Winner 2015" titulą  ir buvo išrinktas geriausiu priešingos lyties atstovu "BOS"! Tai tikrai labai didelė pergalė! Mes pakartojome prieš 15 m. taip pat Milane laimėtą Agato Balandis pergalę :-)
 
                             Classic Captain Balandis 'Bono' su veisėja Nataša Starodubceva

 
  O dabar grįžkime į Italiją. Visai atsitiktinai kelionėje 'užsikabinau' už gorgonzolos sūrio. Šis mėlynojo pelėsio sūris mane nustebino savo švelnumu ir minkštumu. Jis tikrai skiriasi nuo pracūziško, nes nėra toks aitrus, mažiau sūrus, tad ir yra žymiai švelnesnis. Tą kartą man jis puikiai derėjo prie keptos grilyje vištienos. Šis sūris yra pavadintas mažo miestelio esančio į šiaurės rytus nuo Milano vardu ir gaminamas jau tūkstantį metų!!!
  Grįžusi namo gaminau su juo troškintą vištienos krūtinėlę ir makaronus. Tikrai patiko, tad pagal šį receptą dar ne kartą bus gaminama.  

dviems asmenims reikės

1 vištos krūtinėlės (t. y. dvi jos dalys),
1 skiltelės česnako,
1 v.š. alyvuogių aliejaus,
trupučio karšto vandens,
1/3 taurės balto vyno, 
2- 3 v.š. gorgonzolos sūrio,
2 v.š. riebios 40% gietinės arba 1/3 stikl. grietinėlės,
4- 5 šviežio šalavijo lapelių,
2 gniužulėlių tagliatelle ar kitokių makaronų,
druskos ir pipirų.
 
  Smulkintą česnaką pakepinkite su alyvuogių aliejumi. Neleiskite jam pagelsti. Sudėkite vištieną supjaustytą mažais gabaliukais, įpilkite vandens, įberkite pipirų ir druskos. Troškinkite ant vidutinės kaitros.
  Po 15 min. supilkite vyną, leiskite kelias minutes jam nugaruoti. Tuomet sudėkite grietinę, sūrį, susmulkintus šalavijo lapelius.
  Į verdantį vandenį sudėkite makaronus ir virkite pagal instrukciją esančią ant pakuotės. Kai makaronai išvirs, pateikite juos su vištiena.
 

Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš interneto

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą