2014 m. rugpjūčio 9 d., šeštadienis

Rūkytos lašišos ir šparagų salotos su džiovintų spanguolių padažu

 
 
  Kartais atrastas naujas patiekalas taip visiems patinka, kad galima jam drąsiai skirti Metų Nr. 1 nominaciją. Tokią nominaciją savo virtuvės patiekalams "skiriu" tikrai ne dažnai. Nes patiekalas turi būti "iš serijos" a la gurme. Taip pat turi būti labai lengvai ir greitai paruošiamas.
Kažkada Nr.1 tarp šaltų užkandžių buvo "Vištienos užkadėlė su avokadu ir mangu". Dabar šios nuostabios salotos.
   Šias salotas galite gaminti ne tik su rūkyta ar Konjake lengvai pasūdyta lašiša, bet ir su rūkyta arba kepta vištienos krūtinėle. Aš net manyčiau, kad su vištiena yra skaniau :-)
 

2 porcijoms reikės:

apie 150 gr. rūkytos lašišos ar 1/2 rūkytos arba keptos vištienos krūtinėlės,
ryšulėlio šparagų,
kelių salotų lapų,
1 avokado,

marinatui:
saujos džiovintų spanguolių,
1 a.š. (labai pilnas) marinuotų kaparėlių,
2 a.š. Balsamico  di Modena  vyno acto,
2 a.š. medaus,
2 a.š. alyvuogių aliejaus,
druskos, pipirų mišinio. 
 
   Šparagus išvirkite (apie 6-8 min.). O kol jie virs pasiruoškite marinatą. Visus marinatui skirtus produktus  sumaišykite nedideliame puode ir truputį pašildę- palikite, kad nors truputį pabrinktų spanguolės. Išvirtus šparagus perliekite šaltu vandeniu, kad neprarastų savo žalios spalvos ir užpilkite marinatu.
  Nuplautas ir nusausintas salotas suplėšykite gabalėliais ir suberkite į lėkštes. Supjaustykite avokadą ir išdėliokite ant salotų. Susipjaustykite lašišą ar vištieną plonais griežinėliais. Vėliau ant salotų išdėkite šparagus ir lašišą arba vištieną. Užpilkite likusiu marinatu, spanguolėmis, kaparėliais. 
 
Sudėtingumas: paprasta,
Receptas: iš interneto

1 komentaras: