2014 m. vasario 9 d., sekmadienis

Lašišos suktinukai įdaryti krevetėmis su pikantišku pomidorų bei alyvuogių užpilu.

 

 

  Nors pavadinimas ne itin įpatingai gražiai ir viliojančiai skamba, tačiau šis šaltas užkandis yra tikrai vertas dėmesio.  Pirmiausia labai lengvai ir greitai paruošiamas. Antra, jis skanus ir tinka pateikti iškilmingesnėms progoms. Kad ir artėjančiai Valentino dienai.
 
5 porcijoms reikės

100- 150 gr. rūkytos lašišos pjaustytos griežinėliais (pirkite, kad būtų jau supjaustyta),
100 gr. šaldytų išlukštentų krevečių (geriau smulkesnės),
1- 2 v.š. majonezo,
10 juodųjų alyvuogių,
10 žaliųjų alyvuogių,
1-2 pomidorų, 
5 pipirų mišinio,
 1 v.š. alyvuogių aliejaus,
šiek tiek sultenių ar žalių salotų mišinio.

   Nuplaukite salotas ir leiskite joms pradžiūti. Per tą laiką atšilusias krevetes perplaukite atvėsusiu virintu vandeniu. Krevetes lengvai nuspauskite, kad neliktų vandens. Jas sumaišykite su majonezu ir trupučiu pipirų.
  Atsargiai atskirkite lašišos griežinėlį, kad jis nesupyštų ir dėkite 1- 2 a.š. krevečių. Lašišą susukite į ritinėlį. Taip susukite visą lašišą.
  Nuplautą pomidorą ir alyvuoges supjaustykite kuo smulkiau. Užberkite pipirais, apšlakštykite aliejumi ir lengvai išmaišykite. 
  Visa tai galite pasiruošti prieš kelias valandas. Vėliau beliks tik viską išdėlioti į lėkštes ir užpilti pomidorų- alyvuogių padažu.
  Aš nerašiau apie druską, nes man jos kaip ir netrūksta.  Nei suktinukuose, nei pomidorų užpile. Tačiau, jūs paragaukite, gal būt norėsis truputį druskos užberti  ant krevečių.
 

Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš "Le Méridien Vilnius" Kalėdinio labdaros vakaro

2 komentarai:

  1. Man tai ne tik atrodo, bet ir skamba viliojančiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man tai kažkaip ne taip skamba :-)))) Atrodo, kaip kad tame eilėraštyje: tupi žvirblis ant šakos, kraipo uodegą labai :-)))

    AtsakytiPanaikinti