2011 m. liepos 19 d., antradienis

Vyšnių uogienė su "Amaretto"


4 kg. vyšnių,
1 kg. cukraus (jei uogos labai rūgščios cukraus pridėkite dar apie 200-500 gr.),
1 kg. uogienių cukraus,
200 gr. "Amaretto" likerio (jei norite galite naudoti konjaką ar romą)
truputis vanilinio cukraus ir cinamono (galite naudoti cinamono žievelę).

  Nuskintas uogas dar kartą perenkame ir išmetame visas (jei tokių yra) paukščių pažeistas, sudžiuvusias, ar rudo atspalvio turinčias (pradėję pūti) uogas. Uogas nuplauname šaltu vandeniu ir išimame iš jų kauliukus. Dabar kauliukų išėmimas nebėra toks ilgas ir monotoniškas darbas kaip seniau, kai nebūdavo prietaisų jiems išimti. Vis dėlto apsirengiame juodai ir pirmyn doroti kauliukų. Kad ir su aparatėliu, bet vyšnių sultys vis tiek taškosi.  
  Nukaulintas vyšnias pilame į puodą kuriame žadame virti uogienę, užberiame paprastu cukrumi, išmaišome ir paliekame kur nors vėsiai iki kito ryto.
  Kitą rytą pasiruošiame stiklainius. Juos labai gerai yra kaitinti mikrobangų krosnelėje. Vat čia jau niekas nepasakys, kad nesveika ir ta krosnelė yra nesąmonė virtuvėje. Stiklainių kaitinime tai Nr.1- kelios minutės ir jūsų stiklainiai iškaitinti. Kol stiklainiai kaitinami, su spiritu ar degtine suvilgytu vatos ar marlės gabalėliu išsivalome dangtelių vidų.
  O dabar jau galima ir uogienės puodą statyti ant viryklės. Kai uogienė pradeda virti nugraibome susidariusias putas, suberiame likusį nepanaudotą uogienių cukrų ir nuo užvirimo pradžios verdame 5 minutes, tada suberiame vanilinį cukrų ir cinamoną, supilame "Amaretto" likerį (atsargiai jį pilame, nes šiek tiek "pagyvėja" virimas). Tiesa, jei naudojate cinamono žievelę ją dėkite uogienės virimo pradžioje, jos kvapas niekur nepabėgs. Paverdame apie 1 minutę ir pilstome į paruoštus stiklainius. Supylę į stiklainį jį tuoj pat uždarome.
  Jei vietoje "Amaretto" naudosite konjaką ar romą, leiskite alkoholiui ilgiau išgaruoti. Na, kokias 4 minutes. 
Sudėtingumas: vidutinis

1 komentaras: