2023 m. rugsėjo 11 d., pirmadienis

Salsa Di Pomodoro arba Itališkas pomidorų padažas

                                    

Manau atėjo laikas parašyti keletą receptų konservavimo tema. Tuo labiau, kad dabar pats pomidorų metas.

Šiam pomidorų padažui nenaudojamas actas. Tačiau jis puikiai išsilaiko per žiemą rūsyje. 

Pomidorų padažą galėsite naudoti kaip pagrindą picoms, sriuboms, troškiniams ar makaronams paskaninti.

 Jums reikės

2 kg pomidorų,

400 gr. svogūnų,

20 gr. česnako,

100gr. alyvuogių aliejaus,

1 v. š. druskos (kupinas),

1v.š. cukraus,

1 a.š. 5 pipirų mišinio,

1 a.š. raudonėlio,

1 a.š. džiovinto baziliko.

Susmulkintą svogūną ir česnaką apkepkite su aliejumi.

Kol svogūnai kepa, supjaustykite pomidorus (išpjaudami kotelių vietas). Sutrinkite juos blenderiu ir kai svogūnai suminkštės supilkite juos su pomidorais į puodą. Suberkite druską, cukrų ir pipirus. Virkite apie 15- 20 min.

Baigiant virti suberkite prieskonines žoleles.

Paruoštą padažą supilstykite į sterilius stiklainius ir užsukite degtine išvalytais dangteliais.

Stiklainius konservavimui aš kaitinu mikrobangų krosnelėje.

Sudėtingumas: paprasta


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą