2013 m. spalio 30 d., trečiadienis

Kaimiška brokolių sriuba

 
   Iš tikro net nežinau, kaip šią sriubą geriau pavadinti ar tai tiršta,  ar sočia brokolių sriuba. Bet, jei jau joje yra net keletas labiau koloringų produktų (šoninė, grietinėlė, sūris) ji galėtų būti pavadinta kaimiška sriuba. Juk kaime gyvenantys, dirbantys laukuose žmonės valgo sočiau. Tačiau šaltą, tamsų rudenį ir mes galime sau leisti pavalgyti viena kita kolorija daugiau.

Jums reikės
1 l. natūralaus (vištienos ar jautienos) sultinio,
nedidelio svogūno,
1- 2 skiltelių česnako,
truputį šoninės,
2 vidutinio dydžio bulvių,
1 mažos morkos,
1/3 brokolio žiedinėlių,
grietinėlės,
1/2 v.š. tarkuoto fermentinio sūrio (šiuo atveju tiks ir lydytas sūrelis),
druskos, pipirų,
truputis šafrano arba jūsų mėgiamų prieskonių.

   Šoninę supjaustykite kubeliais ir pakepkite. Jei ji nėra labai riebi, tuomet ją kepkite ant nedidelio kiekio riebalų. Kai šoninė apskrus sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką. Juos pakepkite iki skaidrumo.
   Į puodą supilkite sultinį ir jam užvirus suberkite keptus svogūnus su šonine. Stenkitės, kad keptuvėje likę riebalai nepakliūtų į puodą. Sudėkite smulkintas daržoves. Įberkite truputį druskos ir pipirų. Virkite kol daržovės suminkštės.
  Tuomet supilkite grietinėlę ir sūrį, įberkite truputį šafrano. Paragaukite ar netrūksta druskos bei pipirų. Ši sriuba turi būti tiršta. Tad, jei reikia- sutirštinkite ją miltais. 1/2 ar 1 a.š. miltų išmaišykite nedideliame kiekyje grietinėlės. Kai gerai miltai išsimaišys įpilkite dar greitinėlės ir supilkite ją į siubą. Pavirkite dar apie minutę.

   Dar keletas pastebėjimų apie sriubas. Jau pasikratosiu, kad sriubas verdant jas būtina ragauti. Sakoma, norint išvirti gerą sriubą, ją reikia bent  septynis kartus paragauti. Jei matote, kad sriuba bus per tiršta įpilkite verdančio vandens ir dar ją  pavirę leiskite jai ramiai pastovėti. Jei sriuba gavosi per skysta sutirštinkite ją trupučiu miltų arba patrinkite joje esančias bulves.  Miltus gerai maišyti su grietinėle ir su grietine.
 Jūs taip pat galite išsivirti mano jau senokai aprašytą "Trintą brokolių sriubą"

Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą