2013 m. spalio 15 d., antradienis

Gaivios salotos su obuoliais

  Ruduo ir mano sode pilna obuolių. Kiekvienais metais iš jų verdu obuolienes, spaudžiu sultis. Tik šiemet kažkodėl obuolienių neviriau. Keli indeliai dar likę nuo praeito rudens, tad gal verta ir pertrauką padaryti :-)
 Tačiau kiek gi gali valgyti vienus obuolius vakarais prie TV ar kompiuterio.  Kartais visai smagu ir kokias salotas iš jų susimaišyti. Ypač kai norisi kažko ne itin saldaus...

Gaivios obuolių apelsinių salotos



 Šios salotos tiks ir vietoje deserto. Jei norėsis saldžiau- užpilkite truputį skysto ar pašildyto medaus.
 Vienam asmeniui reikės:

1 obuolio,
1/2 apelsino,
1 v.š. tamsių razinų,
1 v.š. lengvai pakepintų migdolų drožlių (čia tiks ir kapoti lazdyno riešutai),
truputis cinamono,
Kaip jau minėjau, jei norite saldžiau tai truputis skysto medaus, bet tikrai nebūtina. 
  Apelsiną nulupkite, perskirkite per pusę. Aštriu peiliu "pereikite" per siltelės viršų. Atskirkite vidinės odelės vieną pusę ir išlupkite skiltelę jau be odelės. Taip atskirkite visas skilteles ir jas perplaužę per pus sudėkite į salotinę.
 Obuolius nulupkite ir supjaustę plonais šiaudeliais sumaišykite su apelsino skiltelėmis. Užberkite razinomis, cinamonu ir riešutais.
  Jei razinos per daug kietos užplikykite jas verdančiu vandeniu. Ir kol ruošite salotas, tegul jos truputį pamirksta karštame vandenyje. Išėmus iš vandens, nepamirškite jas dar gerai nuspausti.
Sudėtingumas: paprasta

Gaivios obuolių vynuogių salotos


 
 
   Šios salotos tai atradimas. Pirmą kartą paragavusi jas vegetariškoje kavinėje, jau kitą dieną lėkiau į parduotuvę pirktis vynuogių :-))) Nežinau, bet man jos labai, labai patinka. Būtent  obuolių, vynuogių ir juodųjų alyvuogių derinys yra tikrai nepaprastas, o kramtant jaučiamas saulėgrąžų skonis suteikia šioms salotoms dar daugiau tobulumo. 

  Jums reikės (vienam asmeniui)

1 obuolio,
saulelės vynuogių (maždaug tiek. kiek bus supjaustyto obuolio),
1/2 indelio juodų alyvuogių be kauliukų,
1 v.š. lengvai pakepintų saulėgrąžų,
truputis ypač tyro alyvuogių aliejaus.
  Vynuoges geriausiai rinktis be kauliukų, tačiau jei tokių nėra, pirkite ir su kauliukais. Tik tuomet jas nuplovę perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukius. Alyvuoges taip pat perpjaukite pusiau. Nulupkite ir supjaustykite obuolį. Viską sumaišykite. Šių produktų turėtų būti po lygiai. Užpilkite trupučiu alyvuogių aliejas ir užberkite saulėgrąžomis.

Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš vegetariškos kavinės "Arbatinė", Kaune, Laisvės pr, 100


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą