2012 m. sausio 31 d., antradienis

Verona ir "Trattoria al Pompiere"

     Turistai Veronoje domisi viskuo istoriniu paveldu, parduotuvėse gautomis naujomis kolekcijomis ir žinoma, gerai kai kompanijoje yra žmogus kuriam svarbu, o kur galima skaniai pavalgyti.   Vienos dovanotos ir su sriurprizais (mes nė vienas iš svečių nežinojome kur būsime nuvežti) kelionės metu teko gerą pusdienį praleisti Veronoje. Kol mes apžiūrinėjome  garsiąsias istorines vietas Veronoje,mūsų draugas iš vietinių susižinojo tikrai nuostabią vietą priešpiečiams.




  Nedidelis ir labai jaukus restoranas įsikūręs pačiame miesto centre visai netoli "Džiuljietos namo", kelios minutės kelio nuo Piazza delle Erbe. Sakyčiau, kad tai paslėptas lobis toliau nuo turistų akių. Nes jis ne pagrindinėje gatvėje, o siauroje, mažoje, trumpoje gatvelėje. Tokioje kokios būna tik senamiesčiuose. Ne veltui pagrinde čia renkasi vietiniai gyventojai, na ir turistai jau žinantys šią vietą.



   Tai vienas iš seniausių restoranų Veronoje. Pirmojoje praėjosio šimtmečio pusėje tai buvo gaisrininkų pamėgta smūklė, kuri laikui bėgant peraugo į nedidelį restoranėlį. Dabar tai restoranas turintis po Gambero rosso ir Michelin žvaigždutę.


   Restoranas garsėja įvairiomis vytintomis dešromis (net 35 rūšys), vytintais ir keptais kumpiais ir kitomis mėsomis. Labai gausus sūrių asortimentas (priskaičiuojama apie 100 įvairiausių itališkų sūrių rūšių). Marinuotomis itališkomis daržovėmis. Vyrauja paprasta tradicinė itališka virtuvė. Tad tikrai rasite puikių makaronų, ryžių, žuvies, vištienos, jautienos bei avienos patiekalų. Didelis vynų pasirinkimas. Malonūs, draugiški ir paslaugūs padavėjai tikrai puikiai patars ką išsirinkti.


   Restoranas turi dvi sales kuriose telpa 35 ir 15 žmonių, bet dėl vietos stokos ir nemažai norinčiųjų čia papietauti staliukai sustatyti labai "draugiškai". Interjierui jaukumo suteikia senas tamsus medis, lininės languotos saltiesės ir begalė nuotraukų ant sienų. Atrodo, kad tu čia jau nekartą esi buvęs. Beje, sakoma, kad čia kabančios raganos ir dešros ant lubų pritraukia sėkmę svečiams.
  Mums pasisekė, kad gavome laisvas vietas, bet turėjome labai mažai laiko, kad galėtume viską čia išragauti. Jei tik būsiu dar kartą Veronoje tikriausiai pirmiausia keliausiu į  "Trattoria al Pompiere", o likusį laiką, tik paskui skirsiuVeronai :-)))

Kainos: kainos ir kokybės santykis yra normalus.
Kur rasti:Vicolo Regina d'Ungheria, 5
 tel.
  +39 045 803 0537
Užsisakyti: būtina, nebent jus labai sekasi.
Nedirba: sekmadieniais ir nuo gruodžio 25d. iki sausio 10 d. pirmadieniais tik priešpiečiai
Plačiau ir beveik gyvai jų puslapis: http://www.alpompiere.tv/en/video/home

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą