2011 m. spalio 21 d., penktadienis

Kiaulienos troškinys



  Sugrįžus iš Viduržiemio jūros saulėtų ir šiltų pakrančių į vėsią Lietuvą, kažkaip nebesinori lengvo ir gaivaus maisto. Tikrai per tas tris savaites svetur, labai pasilgau kažko stipriai lietuviško ir dar labai sotaus, nes man dabar tikrai šalta.
  Tad, įsijaučiant į šaltą rudenį- tradicinis  lietuviškas (aukštaitiškas) patiekalas.

800 gr. kiaulienos,
2 vidutiniai svogūnai,
2 morkos,
sauja saliero lapelių (galima naudoti salierų stiebus ar petražolių lapelius arba krapus),
4 bulvės,
druskos, pipirų mišinio.

Mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais. Gilioje keptuvėje ar troškintuve išlydytame svieste ar aliejuje pakepkite susmulkintus svogūnus. Kai jie taps skaidrūs sudėkite šiaudeliais supjaustytas morkas. Dar viską pakepkite apie 5 min., tada sudėkite mėsą, užpilkite verdančiu vandeniu, kad vos mėsą apsemtų ir uždengę dangčiu troškinkite. Jei reikia vis įpilkite verdančio vandens. Kai mėsa taps minkšta  supjaustykite šiaudeliais bulves ir sudėkite į troškinamą mėsą. Įberkite druskos ir pipirų. Baigiant troškinti, maždaug po 10 min. arba kai bulvės bus jau minkštos suberkite smulkintus salierų lapelius. Jei naudosite salierų stiebus, dėkite juos susmulkinę kartu su bulvėmis. Pateikite su marinuotomis daržovėmis ar šviežiais pomidorais.


Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš knygos "Lietuvių valgiai"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą