2011 m. gegužės 27 d., penktadienis

Lašiša arba uotas kopūstų lapuose

 
   Šį kart rašau apie lietuviui suprantamus balandėlius su nelabai suprantamu įdaru. Ir dar, du labai panašūs receptai iš skirtingų šaltinių.
  Lašišą troškintą su šviežiais kopūstais esu gaminusi ne kartą, bet vis neaprašydavau savo dienoraštyje. O dabar gavau kelis "Bon Appetit" žurnalus iš JAV ir viename iš jų radau skaniai atrodantį uoto kopūstų lapuose receptą. Vakar sugalvojau, kad reikia išbandyti šį recetą su lašiša, nes uoto pirkti paprasčiausiai nebuvo. Ir, kad mažiau rizikuoti (jei kam nepatiks) gaminti abiejų rūšių balandėlius su žuvimi. Ne, balandėliai su žuvimi visai prastai skamba, gal geriau taip:

Lašiša sukta kopūstų lapuose su kumpio gabalėliais balto vyno ir grietinėlės padaže

Iš kart skamba skaniau :-)))

6 suktinukams reikės:
apie 550 gr. šviežios lašišos,
6 šviežio kopūsto lapai,
truputis rūkytos šoninės,
1/3 taurės balto vyno,
grietinėlės,
truputis lydyto sviesto,
krapų, druskos, pipirų.


Kopūsto lapus apvirti verdančiame vandenyje. Šoninės gabaliukus pakepinti su trupučiu lydyto sviesto. Lašišą supjaustyti į 6 dalis pasūdyti, apibarstyti pipirais ir krapais. Ant pravėsusio kopūsto lapo dėti truputį kepintos šoninės, ant jos lašišą ir viską gražiai susukti užlenkiant kampus.
Į troškintuvą sudėti suktinukus užpilti trupučiu karšto vandens kuriame apvirinėjote kopūstų lapus ir troškinti apie 25 min. ant nedidelės ugnies. Bebaigiant troškinti įpilkite vyno, o visai pabaigoje (likus 5 min.) grietinėlę.
Pateikite su virtomis bulvėmis ar bulvių koše.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš "Didžioji virtuvės knyga "Elle"


Uoto suktinukai Savojos kopūstuose su kaparėliais ir lydytu sviestu.

Pateikiu jums orginalų receptą, tačiau ir su lašiša šie suktinukai visai neblogi.
6 uoto gabalėliai,
6 Savojos kopūstų lapai,
8 a.š. lydyto kambario temperatūros sviesto,
2 v.š. marinuotų kaparėlių,
2 v.š. susmulkintų petražolių,
druskos, pipirų.



Kopūsto lapus apvirti verdančiame vandenyje apie 2 minutes. Po to juos atvėsinti. 4 a.š. sviesto  sumaišyti su 1 v.š. kaparėlių ir petražolėmis. Uoto gabalėlius pabarstytus pipirais ir druska dėti ant kopūsto lapų ant viršaus dėti svieto kaparėlių mišinio ir gražiai susukti. Su 2 a.š. sviesto apkepti žuvies suktinukus iš abiejų pusių kol gražiai pagels, tada įpilti truputį vandens, kuriame apvirėte kopūstų lapus, ir troškinti dar apie 10-15 min.
Paskutinius 2 a.š. svieto išlydyti ir jame stipriai pakepinti likusį 1 v.š. kaparėlių kol jie gražiai apkeps, įpilti vandens ir jį užvirinti. Tai bus padažas prie suktinukų.
Vietoje vandens aš siūlyčiau naudoti truputį balto vyno, tai suteiktų tam padažui geresnį kvapą ir skonį. Ir taip pat rekomenduočiau bulvių košę, bei taurę balto vyno.
Kadangi suktinukus dariau su lašiša, sviesto į vidų nedėjau. Sudėjau tik pertažoles ir kaparėlius.


Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš žurnalo  "Bon Appetit"

1 komentaras:

  1. Sveiki, Dalia,
    niekur nerandu Jūsų el. pašto kuriuo galėčiau su jumis susisiekti :)
    jei nesunku, brūkštelkite žinutę el. paštu egle.a@upg.lt

    AtsakytiPanaikinti