2011 m. gegužės 24 d., antradienis

Troškinti vištienos gabaliukai


4 vištienos šlaunelės (ar kitos vištienos dalys),
90 gr. rūkytos šoninės,
1 svogūnas,
1 žalia paprika,
2 česnako skiltelės,
250 gr. pievagrybių,
125 ml. raudono ar balto vyno,
400 gr. konservuotų pomidorų savo sultyse,
2 a.š. šalavijų,
2-4 v.š. petražolių,
1/2 citrinos žievelės,
2 v.š. kaparėlių,
alyvuogių aliejaus,
druskos, pipirų.
Su alyvuogių aliejumi pakepinkite supjaustytą gabaliukais šoninę, svogūnus ir česnaką. Sudėkite papriką ir dar pakepkite. Tada ką apkepėte sudėkite į kepimo indą. Vištieną supjaustykite gabalėlias, pabarstykite druska bei pipirais ir sudėkite kartu su susmulkinta paprika į kepimo indą. Orkaitėje (200C) kepkite apie 30 min.. Tada sudėkite supjaustytus grybus, pomidorus ir jų sultis. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę, šalavijus, petražoles ir kaparėlius. Įpilkite vyno. Viską dar kepkite apie 10-15 min. arba kol vištiena bus minkšta.


Pateikite su balta ciabata duona.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš Marry Berry knygos "Klasikinė virtuvė"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą