2010 m. lapkričio 6 d., šeštadienis

Keptas viščiukas su česnakinu petražolių padažu.




   Šis receptas tai prisiminimai atostogų praleistų prie Juodosios jūros. Tokius viščiukus ten kepdavo ir pardavinėdavo gatvės užeigose. Iš tikro tai per gražiai pavadinau gatvėje pastatytą kepimo grilių ir keletą plastiko stalų su kėdėmis. Bet kartais patiekalo skonis ir alkis padeda nematyti skurdokos aplinkos. Viščiukas su česnakiniu padažu ir petražolėmis, šviežia chačiapuri duona mirkoma į tą padažą sukelia ir vėl gerus prisiminimus.
   Skaniausia yra kepti maži viščiukai, bet tokių mažylių prekybos centruose galima rasti tik pavasarį. Tad, kitais metų laikais, aš pagal ši receptą kepu vištų sparnelius.

Taigi, jums reikės:
mažyčių viščiukų arba vištos sparnelių,
prieskonių vištienai ar kitų jums patinkančių prieskonių,
keletos skiltelių česnako,
šviežių petražolių.

   Įtrinkime viščiukus ar vištų sparnelius prieskoniais ir palikite nors kelioms valandoms šaltai, kad pasimarinuotų. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Į kepimo skardą, kurioje kepsite, įpilkite verdančio vandens, uždėkite kepimo groteles (jei tokias turite), sudėkite viščiukus ar sparnelius ir kepkite. Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės gabumų. Tad kepkite sau įprastu rėžimu ir nesijaudinkite, viskas vis tiek bus gerai. Esmė tik tame, kad neleiskite vandeniui visiškai išgaruoti iš kepimo skardos. Jei reikia, papildykite jo kiekį verdančiu vandeniu. Vandens turi būti apie 2 cm. Jei viščiukas per greitai parudo, o kepti jam dar kažkiek laiko tikrai nusimato- uždenkite kepimo skardą aliuminio folija. Baigiant kepti sutrinkite česnaką, supjaustykite smulkiai petražoles ir sudėkite į padažinę. Atsargiai supilkite sultis kuriose kepė viščiukai (ar tik jų sparneliai). Jei reikia kepimo funkciją trumpam perjunkite ant grilio pozicijos ir dar apkepkite viščiukus (ar sparnelius).


Į stalą pateikite su balta duona. Ir tikrai nėra svarbu ar tai bus ciabata ar chačiapuri.

Sudėtingumas:nėra sudėtinga

2 komentarai:

  1. Labai skanu, ypač padažiukas :) Kažką panašaus darydavo mano mama, tik jau buvome pamiršę kaip tai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai mes vis stengiamės gaminti kažką naujo, kartais verta prisiminti ir senus pamirštus receptus. Džiaugiuosi, kad patiko :-)

    AtsakytiPanaikinti