2012 m. vasario 14 d., antradienis

Omletas


Tai pats paprasčiausias omletas tinkantis pusryčiams.

2 kiaušiniai,
1 v.š. grietinės,
1 v.š. lydyto sviesto,
truputis pipirų mišinio, druskos.

   Su paprasčiausiu mikseriu gerai išplakite kiaušinius su grietine, pipirais ir druska. Įkaitinkite keptuvę ir ištirpinkite joje lydytą sviestą. Supilkite kiaušinių plakinį, uždenkite keptuvę dangčiu ir sumažinę kaitrą, iki žemiau nei vidutinė, kepkite omletą apie 3-4 min. Nuimkite dangtį ir jei omleto viršus "nebejuda", padalinkite jį mentelės pagalba į 4 dalis. Apverskite kiekvieną dalį ir dar kelias minutes apkepkite, bet dangčiu jau nebedenkite. Pateikite su salotomis: pomidorai+ grietinė+ pipirai+ druska; agurkai+ grietinė+ druska; ar konservuoti žirneliai+ majonezas+ truputis poro+ pipirai. Tiks ir "Lečio" salotos.
    Jei tenka kepti omletą iš daugiau nei 5 kiaušinių kepkite jį orkaitėje. Tuomet jis bus dar daugiau iškilęs, nei kepant keptuvėje. Į riebalais išteptą formą supilkite kiaušinių plakinį ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 15- 20 min. Iškeptą omletą apiberkite smulkintomis petražolėmis.

Tokį omletą galite kepti su įdaru.

Kumpio
: virtą ar karštai rūkytą kumpį supjaustykite plonommis juostelėmis ir trumpai apkepkite. Ant viršaus užpilkite kiaušinių plakiniu, uždenkite dangčiu ir kepkite kelias minutes. Vėliau padalinkite omletą į 4 dalis ir apvertę dar apkepkite.   


Sūrio: fermentinio sūrio nedidelį gabaliuką sutarkuokite ir kai supilsite kiaušinių plakinį į keptuvę- užberkite plonai sūriu. Uždenkite keptuvę dangčiu ir sumažinę kaitrą, žemiau nei vidutinė, kepkite omletą apie 3-4 min. Toliau, kaip ankščiau aprašyta.

Špinatų: lydytame svieste ar su aliejumi pakepinkite mažą susmulkintą svogūną ir česnako skiltelę. Kai jie taps skaidrūs sudėkite nuplautus ir nusausintus truputį susmulkintus špinatus. Įberkite truputį pipirų ir druskos. Kai tik jie suminkštės supilkite kiaušinių plakinį. Ir kepkite kaip aukščiau aprašiau.

Pievagrybių (ar baravykų sezono metu): lydytame svieste ar su aliejumi pakepinkite mažą susmulkintą svogūną. Kai jis taps skaidrus sudėkite nuvalytus ir susmulkintus grybus. Įberkite truputį pipirų ir druskos. Uždenkite dangčiu ir patroškinkite kol nugaruos beveik visas atsiradęs skystis. Tuomet užpilkite kiaušinių plakiniu ir elkitės kaip aukčiau nurodyta :-))).




Pomidorų-alyvuogių: su alyvuogių aliejumi pakepkite smulkintą svogūną ir česnaką. Kai jie taps skaidrūs sudėkite smulkintą (be odelės) pomidorą ir per pusę perpjautas juodas alyvuoges (jų berkite nedaug). Įberkite truputį smulkintų petražolių, pipirų ir druskos. Kai tik pomidorai suminkštės užpilkite kiaušinių plakiniu. Uždenkite ir kepkite. 
Sudėtingumas: paprasta




2012 m. vasario 11 d., šeštadienis

Pupelių sriubos

   Šį kartą apie keturias skirtingas pupelių sriubas. Vėl viską surašau į vieną puslapį, kad niekas nepasimestų ir, kad jums mielieji mano Blog'o skaitytojai nereikėtų daug ieškoti.


Lietuviška pupelių sriuba

   Tikrai lietuviška, nes visi tokias nuo vaikystės esame įpratę valgyti. Na, gal nevalgydavo tie, kas aplamai sriubų nemėgdavo arba nemėgdavo pupelių sriuboje. Bet kas nemėgsta sriubų ir pupelių, tikriausiai šio pranešimo net neskaitys.

Dviems asmenims reikės:
600 ml. mėsos sultinio,
2 nedidelių bulvių,
1/2 nedidelės morkos,
1/2 nedidelio svogūno,
1/2 indelio konservuotų baltų pupelių, (arba 1/4 stiklinės, jei naudosite naturalias pupeles)
1 v.š. riebios grietinės (geriausia "Dvaro") arba 1/2 a.š. lydyto ar paprasto sviesto,
truputis čiobrelių arba petražolių, pipirų mišinio, druskos.

  Žinoma skaniausios ir tikriausios pupelių sriubos yra išvirtos iš naturalių pupelių. Pupeles užmerkite iš vakaro šaltame vandenyje. Verdant siubas pirmiausiai užkaiskite pupeles ir kai jos bus beveik išvirę sudėkite bulves ir kitas daržoves.
  Svogūną pakepinkite nedideliame lydyto sviesto ar aliejaus kiekyje, kai jis taps skaidrus sudėkite šiaudeliais pjaustytas morkas. Dar keletą minučių pakepkite. Ir viską suberkite į verdantį sultinį. Taip pat suberkite ir kubeliais pjaustytas bulves  Jei naudosite konservuotas pupeles jas sudėkite, kai bulvės bus minkštos. Paskaninkite čiobleliais, arba petražolėmis, pipirais. Jei reikia įberkite druskos. Pateikite su grietine arba šaukšteliu sviesto.
Sudėtingumas: paprasta


Trinta pupelių sriuba



   Ką jau ką, bet trintas sriubas yra lengviausia virti. Čia jau nėra jokių subtilybių pjaustant daržoves, nereikia per daug stengtis "padaryti" gerą sriubos skonį.
   Kad neprisivirti sriubos per daug ir po to, gailint ją išpilti ar valgyti kelis kartus ir vis tą pačią, pasimatuokite savo puodą lėkštėmis su vandeniu. Kiek lėkščių sriubos jums reikia- tiek lėkščių vandens ir supilkite. Atsiminkite maždaug tą "žymę" puode.

trintai pupelių sriubai reikės:
sultinio (geriausia vištienos),
virtų konservuotų baltų pupelių,
svogūno galvutė,
grietinėlės arba riebios grietinės,
alyvuogių aliejaus arba lydyto sviesto,
petražolių, čiobrelių,
pipirų mišinio, druskos.

    Ant alyvuogių aliejaus arba lydyto sviesto pakepkite svogūną. Į verdantį sultinį suberkite virtas pupeles, sudėkite pakepintą svogūną, petražoles. Pavirkite 5 min. supilkite grietinėlę ir viską sutrinkite blenderiu. Įberkite pipirų, čiobrelių, jei reikia- druskos. Užvirinkite dar kartą ir paragaukite ar netrūksta prieskonių. 

   Žinoma trinti jūs galite visas sriubas, kad ir pirmajame pranešime aprašytąją. Tik nevargkite ir nesitenkite labai gražiai susipjaustyti daržoves. Jas vis vien sutrinsite. Pjaustykite bet kaip, kaip jums patinka, tik svarbu, kad jos būtų panašaus dydžio, ir tai tik tam, kad jos visos vienu laiku išvirtų.
Sudėtingumas: labai paprasta
Receptas: iš knygos "Didžioji vituvės knyga ELLE"


Rimta pupelių sriuba




   Rimta europietiška pupelių sriuba. Lyginant abi sriubas galima net traktatą apie lietuvių ir vidurio europos gyventojų mitybą parašyti. Kokias daržoves mes ir jie augino, ir kas buvo ant kiekvieno iš mūsų stalų. Skurdoka pas mus buvo...
Bet juk galime paragauti kokia ta sriuba yra pas juos.

Dviems asmenims reikės
600ml. mėsos sultinio,
1 vidutinės bulvės,
1/2 morkos,
1 saliero stiebo,
1-2 pomidorų (gali būti konservuoti),
1/2 skardinės virtų baltų konservuotų pupelių,
3  rūkytos šoninės juostelių,
1/2 svogūno,
1- 2 skiltelės česnako,
alyvuogių aliejaus,
kmynų, pipirų, druskos.
   Storadugniame puode ar keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytą šoninę, sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką. Kai jie taps skaidrūs sudėkite šiaudeliais pjaustytas morkas ir smulkiai supjaustytą saliero stiebą, dar pakepinkite. Supilkite sultinį, jei viską kepėte puode, jei keptuvėje- supilkite viską į verdantį sultinį. Sudėkite kubeliais pjaustytas bulves. Virkite ant  vidutinės kaitros. Kai daržovės bus minkštos sudėkite smulkiai supjaustytą pomidorą  ir virtas pupeles. Suberkite kmynus, pipirus, jei reikia- druskos. Pavirkite dar kelias minutes ir leiskite spriubai bent 10 min. ramiai pastovėti.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš knygų "Klasikinė virtuvė", "Didžioji vituvės knyga ELLE" , "Didžioji kulinarijos ensiklopedija" 


Pupelių pomidorų sriuba su prieskoniais


   Ši sriuba gali būti trinta. Gali būti patrinta truputį šakute (orginalas) arba palikite taip kaip virė, tuomet tik prieš verdant kubeliais supjaustykite pomidorus.
Dviems asmenims reikės
600ml. mėsos sultinio (puikiai tiks avienos sultinys),
1/2 skardinės virtų baltų konservuotų pupelių,
2 pomidorų (gali būti konservuoti),
1 v.š. pomidorų padažo,
1/2 svogūno,
1- 2 skiltelės česnako,
alyvuogių aliejaus,
1 a.š.kmynų,
1 a.š. kalendros,
1/2 a.š. paprikos miltelių,
truputis čili pipiro,
truputis svogūnų laiškų,
pipirų mišinio, druskos.

   Ant alyvuogių aliejaus pakepkite svogūną ir česnaką. Kai jie taps skaidrūs sudėkite kubeliais pjaustytą pomidorą. Jei naudosite konservuotus pomidorus jų kepti nereikia.
   Į verdantį sultinį suberkite virtas pupeles, sudėkite pakepintą svogūną, česnaką ir pomidorus. Suberkite visus prieskonius ir kelias minutes pavirkite. Leiskite sriubai dar bent 10 min. pastovėti ir užbėrę smulkintais svogūnų laiškais pateikite su balta duona ar ciabata.
  Jei virsite su konservuotais pomidorais įberkite į sriubą truputėlį cukraus.
Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš knygos "Pasaulio tautų valgiai" 2002m.

2012 m. vasario 9 d., ketvirtadienis

Kepta kiaulės karka






   Kai taip lauke šalta norisi kažko sotesnio ir šilto. Ir kad "to" būtų daug, kad "tuo daug" galėtume mėgautis ilgai ir neskubant. 
  Kepta kiaulės karka kaip tik toks patiekalas, kurio visada bus daug (kartais net per daug), jis sotus, šildantis ir juo galima mėgautis. Žinoma šalia turi būti troškinti kopūstai- būtinai. Ech, kad ir šalta žiema už lango, bet ir alus čia visai ne pro šalį... Sotūs savaitgalio pietūs...
    Šį kart kepiau karką su alumi, taip, kaip pagrinde kepa vokiečiai. Bet karkas galite kepti ir be jo.

2- 3 asmenims reikės

2  kiaulės karkų (geriau užpakalinės, nes jose daugiau mėsos ir mažesnis kaulas),
1/2 l. alaus,
prieskonių steikams arba bet kokių mėsos prieskonių (tiks ir įvairūs pipirai, lauro lapai, kmynai, česnakas)
druskos,

1 l. raugintų kopūstų,
1 svogūnas,
lydyto sviesto arba aliejaus.

   Karkas nuplaukite ir apiberkite prieskoniais. Palikite per naktį šaldytuve, kad pasimarinuotų. Prieš kepant apiberkite druska ir leiskite karkoms truputį pabūti kambario temperatūroje. Na, kokią valandą ar dvi. 
  Tada jas dėkite į kepimo skardą arba kepimo rankovę, įpilkite 1/4 l. alaus ir tiek pat verdančio vandens, sandariai uždenkite ar užriškite (kepimo rankovę) ir įdėję į 190C įkaitintą orkaitę kepkite, kepkite, kepkite. Priklausomai nuo karkų dydžio tai gali trukti 2-3,5 val. Jei reikia į kepimo skardą įplkite truputį alaus ir karšto vandens. Jei rankovėje karka labai apskrudo, uždenkite ją folijos lakštu. Žinoma, kepimo rankovėje karka iškeps greičiau. 
  Baigiant kepti nuimkite nuo skardos uždengimą ir apliedami vis alumi užbaikite ją kepti grilio pozicijoje.

   Kol karka kepa ištroškinkite kopūstus ir išvirkite bulvių.
    
   Bulves galite kepti orkaitėje šalia karkų.  Kiekvieną bulvę (nuluptą ar ne, čia kaip kam patinka) apiberkite trupučiu druskos, prieskonių, užpilkite šlakeliu aliejaus ir suvyniokite į foliją, išdėliokite šalia karkų (ant viršaus neneimamt kepimo skardos uždengimo), arba sudėkite šalia kepimo rankovės. Bulvės keps apie 1 val. Jei norite, kad bulvės iškeptų dar greičiau jas supjaustykite plonais griežinėliais, išlaikant bulvės formą sudėkite į foliją, užpilkite trupučiu aliejaus, prieskonių ir suvynioję kepkite apie pusvalandį.



 Sudėtingumas: nėra sunku

2012 m. vasario 8 d., trečiadienis

Veršienos muštiniai su pesto padažu

  
Šis receptas tinginiams, kurie mėgsta skaniai pavalgyti :-)

jums reikės
veršienos,
pesto padažo (tiks ir kitokie itališki užtepai su alyvuogėmis arba džiovintais pomidorais),
taurė balto vyno,
pipirų mišinio,
truputis rudojo cukraus ir druskos,
alyvuogių aliejaus,
makaronų.

Veršieną supjaustykite plonais griežinėliais ir apkepkite greitai gilioje keptuvėje. Įpilkite truputį verdančio vandens ir uždengę dangčiu troškinkite ant nedidelės kaitros apie 1- 1.5 val. Tik kartas nuo karto papildykite vandens atsargas, tik po nedaug, vis po truputį. Atminkite, kad pilti reikia tik verdantį vandenį.  Kai mėsa taps minkšta (paragaukite), užkaiskite virti makaronus. Ir toliau pasidarykite padažą.
Kelis šaukštus pesto padažo sumaišykite su baltu vynu, įberkite pipirų mišinio, druskos, cukraus ir užpilkite ant veršienos. Patroškinkite kol baigs virti makaronai. Jei padažo gavosi per daug- sutirštinkite jį su trupučiu miltų. Truputį padažo supilkite į nedidelį puodelį įberkite 1/2 a.š. miltų, išmaišykite ir supikite į padažą. Leiskite jam užvirti.


Sudėtingumas: paprasta

2012 m. vasario 5 d., sekmadienis

Vokiška bulvių sriuba



Dviems asmenims reikės:

600 ml. mėsos sultinio (labai tiks kiaulienos, jei virėte šonkauliukus),
3 vidutinio dydžio bulvės,
1/3 morkos,
maža svogūno galvutė,
1 saliero stiebas,
3- 4 juostelės rūkytos šoninės,
lydyto sviesto,
truputis petražolių,
truputis druskos, pipirų mišinio.

    Jei turite storadugnį puodą, tai viską kepti galite jame. Jei ne- teks naudoti keptuvę ir dar puodą, kuriame virsite sriubą. Nedideliame lydyto sviesto kiekyje apkepkite smulkiai supjaustytą kiaulienos šoninę. Kai ji apskrus, išimkite ją ir padėkite ant popierinės servetėlės. Tame pačiame svieste apkepkite smulkintą svogūną, vėliau suberkite morkas ir dar pakepkite. Supilkite sultinį ir kai jis užvirs sudėkite plonais griežinėliais pjaustytas bulves. Kadangi tai bulvienė- bulvių turi būti nemažai. Sudėkite plonai supjaustytą saliero stiebą. Įberkite druskos ir pipirų. Virkite ant nedidelės kaitros, kol bulvės ir morkos išvirs. Paimkite šakutę ir ja prispaudinėkite bulves prie puodo sienelės, kad jos šiek tiek pasitrintų. Trintuvo tikrai šiam reikalui nereikia, nes nedideli bulvių gabaliukai turi sriuboje išlikti. Paragaukite ar netrūksta druskos ir pipirų.
   Sriuba turi būti vidutinio tirštumo. Jei gavosi per tiršta, įpilkite truputį verdančio vandens, dar kartą užvirinkite, paragaukite ir leiskite jai pastovėti 5 min. Supilsčius sriubą į lėkštes įberkite kepintų šoninės gabaliukų ir petražolių.

Sudėtingumas: paprasta

2012 m. vasario 4 d., šeštadienis

Šaltam žiemos savaitgaliui- "Tony"




  Jau daug metų neslidinėjau St. Moritz'e ir apie labai gerai sušildantį gėrimą buvau visai pamiršusi. Bet užklupę mus tie beprotiški šalčiai priminė visus kūną šildančius gėrimus. Punšas, karšta arbata su romu, karštas vynas... daugelį šių gėrimų galima rasti visuose kalnų kurortuose, visuose kalnų baruose. Tačiau "Tony" aš slidinėdama neradau niekur,,, tik St. Moritz'e. Labai paprastas gėrimas, labai paprastos (ir dalinai sveikos) sudedamosios dalys kažkodėl neišpopuliarino šio gėrimo plačiau. Gaila. Tačiau mes galime pasidaryti jį patys namuose ir ypač, kai taip šalta.

Vienai karščiui atspariai stiklinei reikės:

1/3 citrinos sulčių,
1 a.š. medaus,
1 taurelė degtinės,
verdančio vandens.
Į stiklinę išspauskite citrinos sultis, supilkite degtinę, įdėkite medaus ir užpilkite verdančiu vandeniu.


                                         

Sudėtingumas: paprasta


2012 m. vasario 3 d., penktadienis

Amerikietiški kiaulienos šonkauliukai



  Kai prieš daug metų lankiausi Amerikoje, buvau dėl jų kažkiek pamišusi. Man jie iš tiesų labai skanūs. Ir būtent dėl tos lipnios nuostabios glazūros, kuri būna iš visų pusių apgobusi minkštą ir sultingą šonkauliuką. Kelis kartus beieškant geriausių iš geriausių, teko juos valgyti labai jau keistose vietose. Kartą slidinėjant Aspene draugus užvedžiau į tokią kaimišką "skylę", kad kai kurie iš jų buvo šokiruoti. Mat jiems nepatiko languotos "ceratinės" staltiesės ir vos ne aliuminio indai :-))). Bet BBQ padažas "šioje skylėje" kelis metus iš eilės pelnė daugiausia medalių, šonkauliukai taip pat buvo kelis kart aukštai įvertinti.  Antrą kart keistai pasijutome Los Andžele, kai draugė (vietinė) susižinojo apie geriausius šankauliukus jų mieste ir nuvedė mus į restoranėlį. Buvome vieni iš pirmųjų lankytojų, vėliau lankytojų buvo pilnas restoranas, tik jie visi buvo labai, labai seni turtingi amerikiečiai. Jautėmės, kaip vaškinių figūrų muziejuje. Pasirodo, aplink yra keletas senelių namų, tai tie seneliai truputį, na, ne truputį, o ryškiai  skiriasi nuo mūsų senelių, kad leidžia vakarus tame restoranėlyje. Nežiūrint į aplink buvusius senelius, šonkauliukai buvo iš tiesų labai geri. Amerikoje man neteko jų kitokių- tipo neskanių valgyti, gal man paprasčiausiai sekėsi?
    Esminis skirtumas tarp pas mus, Europoje ruošiamų šonkauliukų ir amerikietiškų yra tai, kad amerikiečiai juos truputį apverda. Tas truputis, kad jau minkšti, bet nuo kaulų mėsa dar nekrenta. Tuomet juos užtepa marinatu ir baigia kepti griliuje, orkaitėje ar ant laužo. Mes gi, primiausia marinuojame, tada troškiname arba kepame.
   Visi marinatai su medumi labai jau linkę greičiau sudegti negu iškepti. Yra du variantai kepti, kad niekas nesudegtų. Arba kepti mėsą suvyniojus į foliją, arba dar be marinato mėsą išvirti ir tada, aptepus marinatu kepti trumpai. Tuomet kepimas virsta apkepimu ir yra tikrai trumpas. Amerikiečiai nesivargina, jie gerai apverda šonkauliukus, aptepa marinatu iš abiejų pusių ir tik tada užkepa. Tai iš tikro labai paprasta. Juk mėsa jau minkšta, tad svarbu belieka tik gražiai apskrudinti.

    Šonkauliukus nuplaukite ir sudėkite virti ar troškintis į puodą su verdančiu vandeniu. Įberkite truputį druskos, pipirų grūdelių. Sudėkite prieskonines daržoves (svogūną, morką, petražolių). Vėliau sultinį panaudosite, kaip pagrindą sriubai. Virkite arba troškinkite ant vidutinės ugnies, kol šonkauliukai bus minkšti.
O kol jie verda pasidarykite marinatą ir pasiruoškite garnyrą.

Medaus glazūra- marinatas

3 -4 v.š šviesaus sojos padažo (aš naudojau tamsų, tai šonkauliukai tokie potamsiai gavosi),
2 v.š. medaus,
1 v.š. ryžių acto,
1/2 a.š. pipirų mišinio,
1/2 a.š. druskos.

Klevų sirupo marinatas

1/2 stikl. klevų sirupo,
3 -4 v.š. sojos padažo,
1 v.š. ryžių acto,
smulkinto česnako.

Šonkauliukų grazūra

4 v.š. barbekiu padažo,
2 v.š. obuolių sulčių,
2 v.š. medaus.

Rinkitės vieną iš marinatų ar glazūrų ir aptepkite išvirtus šonkauliukus. Leiskite truputį mėsai pastovėti ir apkepkite orkaitėje ar ant laužo.

Marinatas su rūkytais pipirais (Chipotle)

1-2 v.š rudojo cukraus,
2 smulkinti rūkyti ir konservuoti pipiriukai (Chipotle) ,
1 v.š. kreolietiškų prieskonių mišinio.
4 v.š.Chipotle barbekiu padažo,

Šiuo marinatu galite šonkauliukus ištrinti iš  anksto ir kepti taip kaip mes esame įpratę. Orkaitėje (190-200C) apie 1- 1.5 val. priklausomai nuo mėsos kiekio esančio ant šonkauliukų. Kai šonkauliukai bus iškepę aptepkite juos Chipotle barbekiu padažu ir dar keletą minučių apkepkite.

Kreolietiški prieskoniai

1 a.š. džiovintų svogūnų,
1 a.š. džiovintų česnakų,
1 a.š. raudonėlio,
1 a.š. baziliko,
0.5 a.š čiobrelių,
po 0.5 a.š juodųjų ir baltųjų pipirų,
0.5 a.š  kajeno pipirų,
2,5  a.š. paprikos,
1.5 a.š. druskos.

Chipotle barbekiu padažas

1 1/2 stikl. obuolių acto,
1 stikl. pomidorų padažo ar kečupo,
3/4 stikl. rudojo cukraus,
1/4 stikl.Vorčesterio padažo,
1 v.š. sviesto,
1 konservuotas chipotle pipiras (susmulkintas),
1 a.š. kreolietiškų prieskonių

Viską sumaišykite ir kaitinkite ant silpnos ugnies kol ištirps cukrus.


Iš tikro gamindami marinatus galite improvizuoti. Esmė, kad būtų atsvaros saldumui: truputis rūgštumo ir truputis aštrumo. Pvz.
vietoje medaus naudokite klevų sirupą ar rudą cukrų, vietoje ryžių acto- pilkite obuolių sultis ar obuolių actą, naudokite volčesterio padažą, truputis pomidorų, slyvų padažo ar garstyčios taip pat tiks. Iš prieskonių tiks įvairūs pipirai, aštrūs mėsos prieskoniai, įvairios žolelės, galite įdėti smulkinto svogūno ar česnako. Svarbiausia maišydami marinatą ragaukite. Turi būti saldoka, bet ne rūgštu, o aštrumas ir prieskoniai tokie kokių tą kartą norėsis.

Kai šonkauliukai išvirs išimkite juos ir aptepę marinatu palaikykite bent pusvalandį kambario temperatūroje. Vėliau dėkite į kepimo skardą ir apkepkite iš abiejų pusių orkaitėje. Galite kepti ant laužo, tik žarijos neturi būti per karštos. Jei marinatas gavosi skystas, šonkauliukus kepdami marinatu apliekite kelis kartus.



Sudėtingumas: paprasta
Receptas: iš žurnalo "Southern Living" specialiaus priedo "Ultimate Grilling & BBQ Guide"