2025 m. rugsėjo 10 d., trečiadienis

Rūkytos žuvies salotos su pankoliu ir obuoliu

 


Visada stengiuosi į savo meniu įtraukti rečiau valgomas daržoves. Šį kartą lėkštėje- Pankolis. Kuris yra vienas iš tų vadinamų supermaistų. Naudingas organizmui – jis padeda virškinimui, palaiko hormonų pusiausvyrą, stiprina imunitetą, gerina širdies sveikatą ir t.t. Apie jo naudą tikrai galite pasiskaityti internete. 


 

O dabar vienas iš receptų su pankoliu.

Jums reikės

1 rūkyto jūros ešerio arba šalto/ karšto rūkymo lašišos,

1-2 pankolių svogūnėlio,

1-2 obuolių,

5 pipirų  mišinio,

2-3 v.š. majonezo,

2 a.š. grūdėtų garstyčių,

1 a.š. ružavųjų pipirų.

 

Pirmiausia nuplaukite ir pašalinkite išorinius pankolio svogūnėlio sluoksnius, nupjaukite viršūnes, palikdami lapelius salotoms papuošti. Pankolį labai plonai supjaustykite.

Taip pat supjaustykite obuolį (su odele) šiaudeliais.

Į dubenį įdėkite majonezo, garstyčių ir išmaišykite.

Pankolį ir obuolį sudėkite į tą patį dubenį ir gerai išmaišykite, kad jie nepatamsėtų.

Prieš pateikiant sudėkite pankolio salotas į serviravimo indą.

Nuo žuvies nuimkite odelę ir kaulus ir susmulkinę apibarstykite salotas.

Užberkite pankolio lapeliais, pabarstykite pipirais.


 


Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš interneto

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą