2021 m. sausio 31 d., sekmadienis

Troškinti rauginti kopūstai

 


  Receptas tiems, kas pradeda pirmuosius žingsnius virtuvėje :-)))) O kas jau viską žino ir moka, tai trumpai parašysiu, kad troškintų kopūstų skonis bus geresnis, jei juos troškinsite įpildami kepamos kiaulienos, antienos ar žąsienos mėsos sultinio ir taukų. Dar viena paslaptis- troškinant įmeskite rūkytų lašinukų odelę. Vėliau jau prieš pateikiant ją išmesite, nes ji jau bus pilnai atlikusi savo tobulą darbą ir kopūstams suteikė geresnį skonį.

O dabar nuo pradžių.

Jums reikės

1l. raugintų kopūstų,

1 svogūno galvutės,

2 lauro lapų,

 po 5 kvepiančiųjų ir juodųjų pipirų grūdelių,

kmynų (jei kopūstuose jų nėra),

1/2 a.š. cukraus,

odelės nuo rūkytų lašinių (maždaug 4x 5 cm)

1- 2 v.š. lydyto sviesto, aliejaus arba taukų likusių nuo kepamos orkaitėje mėsos (niekada nenaudokite sudegusių riebalų).

verdančio vandens arba mėsos sultinio.


  Nedideliame riebalų kiekyje pakepinkite susmulkintą svogūną. Į puodą, kuriame troškinsite, sudėkite kopūstus, keptus svogūnus, lauro lapus, pipirų grūdelius, kmynus ir lašinių odelę. Viską užpilkite verdančiu vandeniu arba sultiniu ir troškinkite apie 45 min. Jei kopūstus troškinsite storadugiame puode svogūnus iš karto kepinkite jame.

Jei norite, baigiant troškinti kopūstus, įdėkite kelis šaukštus pomidorų padažo.



Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą