2025 m. rugsėjo 11 d., ketvirtadienis

Šiltos pankolio, saliero ir obuolių salotos

 


Tai tiksliau yra puikus garnyras prie keptos paukštienos. 

Kai kurie receptai gimsta visai atsitiktinai. Gaminau salierų salotas ir liko jo gumbo gabalėlis. Nuo kitų salotų liko pankolio. Ir sugalvojau juos sujungti kartu su obuoliu. Salotoms išskirtinumo suteikia apelsino žievelė ir kelios nuo pyrago likusios vengrinės slyvos. Vietoje slyvų manau tiks ir užplikytos ir kelias minutes karštame vandenyje palaikytos razinos. Bet galite nedėti nei slyvų, nei razinų. Garnyrui pilnai užteks ir tų keturių komponentų- saliero gumbo, pankolio, obuolio ir apelsino žievelės.


 

Taigi, jums reikės

saliero gumbo,

pankolio,

obuolio,

apelsino žievelės,

2 -3 v.š. alyvuogių aliejaus,

mažai mėsingų slyvų (tiks vengrinės) arba razinų,

1 a.š. sviesto slyvų apkepimui,

druskos,

pipirų mišinio.

Nuluptą saliero gumbą, pankolį ir obuolį su žievele supjaustykite šiaudeliais.

Apelsino žievelę nulupkite specialiu skustuku, kuris pjausto plonomis juostelėmis.

Į karštą keptuvę su aliejumi suberkite salierą, pankolį ir apelsino žievelę. Įberkite šiek tiek druskos ir uždengę dangčiu kepkite kelias minutes vis pamaišydami. Kai daržovės suminkštės suberkite obuolius ir uždengę dangčiu kepkite dar 1- 2 minutes.

Jei naudosite slyvas, jas perpjaukite į keturias dalis.

Kai garnyras bus paruoštas sudėkite jį į serviravimo indą, o toje pat keptuvėje ant labai nedidelio sviesto kiekio apkepkite slyvas. Tai užtruks tik vos kelias minutes.

Jei naudosite razinas, jas berkite kartu su obuoliais.

Dar šiltą garnyrą pateikite su kepta paukštiena.


 

 

Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą