2025 m. rugsėjo 13 d., šeštadienis

Burokėlių sriuba su grietine

 


Žemiškas burokėlių ir saldaus obuolio aromatas puikiai dera tarpusavyje šioje švelnioje sriuboje. Sriubą būtinai paskaninkite grietine ir jei tik norite, keptos vištienos gabaliukais ar virtais koldūnais su vištiena. Tai ankstyvojo, dar šilto, rudens sriuba, kai norisi kažko tarp lengvo ir sotaus.  

Net ir be vištienos, tik su šviesia duona ši sriuba puikiai tiks ankstyviems pietums ar vėlyvai vakarienei.

 

Jums reikės

2 česnako skiltelių, smulkiai supjaustytų,

1 raudono svogūno, smulkiai supjaustyto,

100 gr. poro, supjaustyto griežinėliais,

1- 2 v. š. alyvuogių aliejaus,

1 obuolio, nulupto ir supjaustyto skiltelėmis,

700 gr. burokėlių, nuluptų ir supjaustytų šiaudeliais,

1 a. š. kmynų sėklų, paskrudintų sausoje keptuvėje,

1 l daržovių arba vištienos sultinio,

keptos vištienos (tiks ir iš vakaro keptos likučiai), taip pat galite į šią jau sutrintą sriubą sudėti išvirtus koldūnus su vištiena),

4- 5 v.š. grietinės,

druskos

šviežiai maltų pipirų.

 

Storadugniame puode pakepkite kmynus. Tai truks vos kelias minutes. Keptus kmynus suberkite į lėkštelę.

Į puodą supilkite alyvuogių aliejų ir kai jis įkais suberkite česnaką, svogūną, porą ir kepkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami, 5 minutes.

Sudėkite obuolį, burokėlį ir kmynus ir kepkite ant vidutinės ugnies dar 5–10 minučių, kol obuolys suminkštės.

Įpilkite tiek sultinio, troškinkite ant vidutinės ugnies apie 40 minučių. Kad sriuba būtų gražiai kreminė, burokėliai turi būti minkšti, todėl prieš trindami sriubą patikrinkite ar burokėliai tikrai išvirę.

Kai burokėliai suminkštės, nukelkite puodą nuo ugnies. Sudėkite grietinę ir sutrinkite blenderiu iki vientisos masės.

Pagardinkite druska bei pipirais.

Kai supilstysite sriubą į lėkštes įberkite smulkintos vištienos. Vištiena gali būti net atvėsusi, karštoje sriuboje ji kaip mat sušils ir šiek tiek atvėsins sriubą.

 

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš interneto

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą