2025 m. rugsėjo 27 d., šeštadienis

Plonasis obuolių pyragas

 


Tai dar vienas receptas iš mano seno receptų sąsiuvinio. Kažkada šis pyragas mūsų namuose būdavo labai dažnai kepamas. Tiksliau būdavo kepami du obuolių pyragai. Arba biskvitinis su obuoliais arba šis. Tik šis labai greitai nuo stalo išgaruodavo J))))

Dar nori pastebėti, kad ši tešla skiriasi nuo šaldytos sluoksniuotos tešlos. Tad, nepatingėkite ir pasigaminkite tešlą šiam pyragui patys.

Šiam pyragui reikės (kepimo forma 28x36 cm.)

200 gr. sviesto,

300 gr. miltų,

100 ml. kefyro,

100 gr. cukraus,

500 gr. jau paruoštų obuolių,

1 kiaušinio,

1- 2 a.š. cinamono.

Ant darbastalio suberkite miltus, su dėkite šaltą sviestą ir peiliu smulkinkite sviestą, vis maišydami jį su miltais.

Smulkinkite iki tol, kol sviesto gabalėliai taps pupelė dydžio. Tuomet supilkite kefyrą ir suminkykite tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite kelioms valandoms šaldytuve.

Išėmę tešlą iš šaldytuvo iškočiokite apie 0.5- 1 cm. storio lakštą. Jį sulankstykite ir vėl kočiokite tokio pat storio lakštą. Tai kartokite 4- 5 kartus, kol tešla taps labai vienalytė.

Tešlą padalinkite pusiau. Ir dabar iškočiokite du vienodus lakštus atitinkančius jūsų kepimo formą.

Obuolius nulupkite ir sutarkuokite ‚burokine‘ tarka.

Į kepimo formą įtieskite kepimo popierių ir dėkite vieną lakštą ant jo. Sudėkite tarkuotus obuolius ir tolygiai paskleiskite ant tešlos. Užberkite cinamono ir cukraus. Visa tai uždenkite antruoju tešlos lakštu.

Kiaušinį suplakite ir juo aptepkite pyrago viršų. Šakute keliose vietose pabaksnokite pyragą, padarydami nedideles skylutes.

Pyragą kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. kol pyrago viršus taps rausvos spalvos.


 

Atvėsusį pyragą supjaustykite rombais.

Sudėtingumas: paprasta

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą