2023 m. birželio 21 d., trečiadienis

Kepti kukurūzai garnyrui


 

Šis garnyras tai šių metų atradimas už kurį esu dėkinga Ramunei Bugenienei. Keliaujant į šunų parodas ir atgal iš jų,  kalbos ne visada būna apie šunis ir ateities planus. Kartais kalba pasisuka apie maistą, patiekalus ir receptus. Tad, Ramunės mestelėta idėja apie kepintus kukurūzus prie steiko, vėliau tapo net keliomis interpretacijomis tinkančiomis ne tik prie steiko, bet ir kitų grilio patiekalų iš kiaulienos, paukštienos ar žuvies.

Apie tuos kelis variantus dabar ir parašysiu. Visiems šiems mano aprašytiems kukurūzų garnyrams naudokite tik šaldytus jau atskirtus nuo burbuolių (birius) kukurūzus. Konservuoti kukurūzai netiks, nes jie per daug pilni drėgmės. Dažniausiai kukurūzai parduodami didelėmis pakuotėmis po 2 kg., tačiau neišsigąskite tokio atrodytų nemažo kiekio. Nepastebėsite, kaip greitai jūs vėl pirksite naują jų maišą. Tą kartą, kai ruošite šį garnyrą, įsipilkite tik tiek jų, kiek tam kartui  reikės. Likusius uždarykite į sandarų maišelį ar į dėžutę ir padėkite į šaldymo kamerą.

Na, o dabar kaip ir žadėjau- receptai. 

 

Kepti kukurūzai (klasikinis variantas)

 


 

Šie paprastai paruošti kukurūzai tiks prie jautienos steiko, keptos ant grilio kiaulienos ar žuvies.

Jums reikės

400 gr. šaldytų kukurūzų,

1 svogūno,

2 skiltelių česnako.

šiek tiek lydyto sviesto ar aliejaus kepimui,

druskos,

pipirų mišinio,

ryšelio petražolių arba kalendros (tačiau nebūtinai).

 

Kukurūzus supilkite į plokščią indą ir palikite, kambario temperatūroje, kad atšiltų.

Įkaitinkite keptuvę ir nedideliame riebalų kiekyje apkepkite svogūną ir česnaką. Suberkite atitirpusius kukurūzus ir juos apkepkite kartu su bebaigiančiais kepti svogūnais. Būkite atidūs ir neleiskite svogūnams stipriai parusti. Galiausiai užberkite šiek tiek druskos, bei pipirų.

Prieš pateikiant užberkite žalumynų.

 

Kepti kukurūzai su saldžiąja paprika

 


Šis kukurūzų garnyras taip pat tiks prie jautienos steiko ar keptos ant grilio kiaulienos

Jums reikės

400 gr. šaldytų kukurūzų,

1 svogūno,

2 skiltelių česnako.

1- 2 paprikų (galite naudoti kelių spalvų paprikas),

šiek tiek lydyto sviesto ar aliejaus kepimui,

druskos,

pipirų mišinio,

ryšelio petražolių arba kalendros (tačiau nebūtinai).

 

Kukurūzus supilkite į plokščią indą ir palikite, kambario temperatūroje, kad atšiltų.

Įkaitinkite keptuvę ir nedideliame riebalų kiekyje apkepkite svogūną. Kai jis taps skaidrus suberkite smulkintą paprika ir česnaką. Pakepkite kelias minutes ir suberkite atitirpusius kukurūzus. įberkite šiek tiek druskos, bei pipirų ir apkepkite viską apie 5 minutes.

Prieš pateikiant užberkite smulkintus žalumynus.

 

Kepti kukurūzai su citrina

 

Taip  paruošti kukurūzai tiks prie ant grilio ar orkaitėje keptos paukštienos ir ryškesnio skonio baltos žuvies (tokios kaip sviestžuvė)

Jums reikės

400 gr. šaldytų kukurūzų,

1 svogūno,

2 skiltelių česnako,

1 citrinos žievelės ir šiek tiek jos sulčių,

šiek tiek lydyto sviesto ar aliejaus kepimui,

druskos,

pipirų mišinio,

ryšelio petražolių arba kalendros.

Kukurūzus palikite, kambario temperatūroje, kad atšiltų.

Įkaitinkite keptuvę ir nedideliame riebalų kiekyje apkepkite svogūną ir česnaką. Suberkite atitirpusius kukurūzus ir juos apkepkite kartu su bebaigiančiais kepti svogūnais. Įtarkuokite citrinos žievelę, užberkite šiek tiek druskos, bei pipirų, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių.

Prieš pateikiant užberkite žalumynų.

Sudėtingumas: paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą