2023 m. birželio 19 d., pirmadienis

Spaghetti su krevetėmis

 


Niekada restorane neužsisakau makaronų patiekalų, nes visus tokius patiekalus labai lengva pasigaminti namuose. Šis patiekalas ne išimtis. Tačiau mintį receptui nusižiūrėjau iš draugo lėkštės (davė ir paragauti) viename iš garsiausių restoranų Žydrojoje pakrantėje. O jei jau atviriau, tai turėjome iškilmingus pietus Eze miestelio  Château de La Chèvre d’Or restorane.

Tad, siūlau jums kažkurį vakarą susikurti restorano atmosferą savo namuose J

Jums reikės

250 gr. spaghetti tipo makaronų,

250 gr. išlukštentų krevečių (šiam patiekalui dažniausiai naudoju jau apvirtas šaldytas),

1 nedidelio svogūno,

2 skiltelių česnako,

1 didelio pomidoro,

1/4 taurės balto vyno (nebūtinai),

druskos,

5 pipirų mišinio,

petražolių,

alyvuogių aliejaus.

 

Jei naudosite  šaldytas krevetes, tai prieš gaminimą jas atitirpinkite.

Makaronus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite pagal nurodymus ant pakuotės.

O kol verda makaronai pasiruoškite krevetes.

Ant alyvuogių aliejaus apkepkite svogūną ir česnaką (atkreipkite dėmesį, jie neturi pagelsti).

Suberkite mažais kubeliais supjaustytą pomidorą. Jei pomidoro odelė stora įmeskite trumpam jį į verdančius makaronus ir po minutės, išgriebę kiaurasamčiu, pakiškite po šalto vandens srove. Tik po to jį nulupę supjaustykite.

Supjaustytą pomidorą sudėkite į kepinamus svogūnus. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų, suberkite krevetes, supilkite vyną ir kelias minutes patroškinkite.

Jei naudosite jau apvirtas krevetes užteks jas tik pakaitinti 1-2 minutes. Jei krevetės neapvirtos (jos būna pilkos spalvos) krevetes padaže trošinkinte kol jos pakeis spalvą ir įgaus vos rausvą atspalvį. Stenkitės krevečių per ilgai nekaitinti, nes jos taps kietomis.

Išvirtus makaronus nukoškite ir pateikite su krevetėmis.

Ant viršaus užberkite smulkintų petražolių.


 

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: nukopijuotas Château de La Chèvre d’Or restorane

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą