2023 m. kovo 28 d., antradienis

Camembertas su alyvuogių, paprikų ir džiovintų pomidorų užpilu


 

Nieko nėra nuostabiau, nei keptas camembertas su prancūzišku batonu ir taure raudono vyno. Tad, nusikelkime nors nors trumpam į Prancūziją.

O kad tai įvyktų, jums  2 porcijoms reikės:

2 vidutinio dydžio Camemberto sūrių,

1 geltonos paprikos,

1 v. š. alyvuogių aliejaus

6- 8 žalių alyvuogių be kauliukų,

6 saulėje džiovintų pomidorų,

jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,

 

Prieš kepant, įkaitinkite orkaitę  iki 190 °C. Jei kepsite su ventiliatoriumi užteks 170 °C temperatūros.

Nuimkite dangtį ir visus įvyniojimus nuo Camemberto sūrio. Sūrį sudėkite atgal į jo medinę dėžutę ar į du nedidelius kepimo indus. Sūrio viršuje įpjaukite keletą įpjovų ir įdėkite sūrius į orkaitę. 

Kepkite 15 minučių.

Tuo tarpu paruoškite užpilą.

Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir supjaustykite plonomis juostelėmis.

Keptuvėje pakepkite paprikas su alyvuogių aliejumi (uždengtoje dangčiu).

Užberkite druskos, pipirų ir sumaišę su griežinėliais pjaustytomis alyvuogėmis bei saulėje džiovintais pomidorais dar minutę ar pora minučių pakepkite, kad viskas pakankamai būtų karšta.

Paruoštas sūris turi jaustis minkštas po oda arba vos vos praplyšęs.

Užpilkite įdarą ant sūrių ir patiekite su šiltu prancūzišku batonu, bei taure raudono vyno.

 


Sudėtingumas: paprasta

Receptas: pagal Gordon Ramsai



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą