2023 m. kovo 25 d., šeštadienis

Burokėlių užkandėlė su ožkos sūriu ir avietėmis


 

Ši užkandėlė gali būti pateikta, kaip paprastos burokėlių salotos apšlakstytos alyvuogių aliejumi, aviečių (arba kitokiu Balsamico acto kremu)  su pamėtytais minkštais ožkos sūrio gabaliukais bei pabertomis avietėmis. Tai galite įvardinti labai jau gurmaniškai- burokėlių karpačio. Arba galite burokėlius supjaustyti šiek tiek stambiau (apie 0.4 cm. storio griežinėliais) ir padaryti vieno kąsnio užkandėles.

Kaip pavadinsite, kaip paruošite nėra visai svarbu. Skonis bus toks pats.

Šis receptas geras dar ir tuo, kad juo galite nustebinti savo svečius sugaišdami minimaliai laiko. Arba, skaniai užkąsti greitai patys. Reikia turėti tik reikiamų produktų.

O jums reikės

keptų arba virtų burokėlių,

minkštojo ožkų sūrio,

aviečių,

balsamico de Modena aviečių acto kremo (bet tik ir bet kuris kitas),

alyvuogių aliejaus,

mėtų lapelių (nebūtinai ).

 Ši užkandėlė skaniausia paruošta iš keptų burokėlių.  Dažniausiai pailgus, neluptus burokėlius aš kepu suvyniojusi į foliją kartu su kepamu mėsos gabalu. Tad, keptų  burokėlių pas mane šaldytuve yra beveik nuolat. Bet jūs galite naudoti išvirtus burokėlius, tik juos, kad būtų skanesni, reikėtų trumpai apkepti keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus.

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: už tobulą aviečių panaudojimą šioje užkandėlėje dėkinga Ramunei

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą