2023 m. sausio 11 d., trečiadienis

Salotos su skumbre ir bulvėmis

 


Jei jums patinka karšto rūkymo skumbrė ir bulvės, tai šios salotos jums tikrai labai patiks. Man labiau patinka ši riebi žuvis, nei bulvės, bet patikėkite- likau šiomis salotomis sužavėta. Atrodytų paprasti produktai, bet salotų skonis tikrai nenuvils.

Jums reikės

1 karšto rūkymo skumbrės,

2 virtų bulvių (gali būti bulvių likutis nuo pietų ar vakarienės),

 2 šalotų arba 1 raudonojo svogūno,

 5- 6 kornišonų arba 3- 4 v. š. kaparėlių,

laiškinio česnako.

 

padažui

4 šaukštų alyvuogių aliejaus,

2 šaukštų vyno ar obuolių acto,

1 šaukštelio grūdėtų garstyčių,

druskos ir pipirų.

 

Visus padažui skirtus produktus suplakite šakute iki vientisos masės. Svogūną supjaustykite griežinėliais ir sudėję į dubenį užpilkite padažu.

Bulves, kornišonus supjaustykite nedideliais griežinėliais ir subėrę į dubenį išmaišykite.

Žuvį atskirkite nuo odos ir kaulų, suplėšykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite taip pat į dubenį. Įberkite smulkintus laiškinius česnakus, druskos (jei žuvis nėra sūri), pipirų ir lengvai išmaišykite.

Sudėtingumas: paprasta

Receptas: iš interneto

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą