2023 m. sausio 2 d., pirmadienis

Su mandarinais ir česnaku kepta vištiena

 


Tobulas, lengvai paruošiamas, keptos vištienos kulšelių receptas, kvepiantis mandarinais ir česnaku, kaip tik žiemai. Manau, kad česnako ir mandarinų galima įdėti truputį ir daugiau.

Atsiprašau, kad nuotraukoje vištienos blauzdelės. Kai ruošiausi gaminti pagal šį receptą, parduotuvėje paprasčiausiai vištienos kulšelių neradau L

Jums reikės

4 vištienos kulšelių arba 10 blauzdelių (6 šlaunelių),

6 mandarinų arba klementinų,

1 česnako galvos,

6 šakelių šviežių čiobrelių,

pipirų,

druskos,

alyvuogių aliejaus,

150 ml. paukštienos sultinio arba verdančio vandens.

 

Kulšeles užpilkite šlakeliu alyvuogių aliejaus ir jas išmaišykite, kad aliejus pasiskirstytų ant visos mėsos.

Įkaitinkite keptuvę (tinkamą naudoti orkaitėje). Supilkite šaukštą aliejaus ir įdėkite vištienos kulšeles. Apkepkite jas 5 minutes iš kiekvienos pusės.

Mandarinus perpjaukite per pusę horizontaliai. Į keptuvę supilkite trijų mandarinų sultis. Suberkite dviejų šviežių čiobrelių šakelių lapelius, žiupsnelį druskos ir pipirų.

Perpjaukite česnako galvutę per pusę horizontaliai. Aptepkite aliejumi nupjautas puses ir sudėkite į keptuvę. Supilkite sultinį ar verdantį vandenį.

Likusius mandarinus  ir taip pat sudėkite į keptuvę. Kepkite ant vidutinės kaitros apie 10 minučių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros. Įdėkite keptuvę į orkaitę ir kepkite 30 min.

Kepant orkaitėje vištienos kulšeles apliekite sultiniu bent du kartus. Vėliau orkaitėje temperatūrą padidinkite iki 200 laipsnių ir kepkite dar 6- 10 min.

Prieš patiekdami pabarstykite likusiais šviežiais čiobreliais.

 

Sudėtingumas: paprasta,

Receptas: Heloise Brion iš Miss Maggie virtuvė

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą