2022 m. balandžio 2 d., šeštadienis

Baltymų omletas

 


Tikriausiai tai vienas įspūdingiausių omletų iš visų mano matytų ir ragautų. Ir nors jis atrodo labai lengvas, orinis, tačiau pavalgus jautiesi pakankamai sočiai.

Gamyba taip pat nereikalauja per didelių pastangų.

Jums reikės

kiaušinių,

lydyto sviesto arba riebalų kepimui,

 šiek tiek druskos ir pipirų.

 

 Na o dabar, ilgas aprašymas kaip iškepti šį omletą ;-)))))

Jums prireiks dviejų dubenėlių iš kurių vienas turi būti didelis.

Atskirkite trynius nuo baltymų ir į baltymus įbėrę šiek tiek druskos juos gerai išplakite. Taip, kad pavertus dubenį jie laikytusi jame, o ne slystų iš dubens.

Kitame dubenyje trynius tik lengvai trumpai paplakite kartu su trupučiu pipirų (pipirai nėra būtini).

Į įkaitintą keptuvę supilkite trynius ir lengvai juos paskleiskite, kad tolygiai pasiskirstytų. Sumažinkite kaitrą ir kai trynių viršus taps šiek tiek stabilesnis, sudėkite baltymus.


 Juos išlyginkite ir uždengę dangčiu kepkite kol baltymai taps tvirti. Didelio peilio ar mentelės pagalba perpjaukite omletą pusiau ir vieną jo dalį užveskite ant kitos, taip, kad tryniai būtų iš išorinių pusių. Pastumkite omletą į keptuvės centrą ir dar pora minučių pakepkite uždengę dangčiu. Jei omletas labai storas, galite paversti tiesiąja puse, kad apkeptų dar truputį baltymai. Šiuo atveju omletą reikėtų prilaikyti dvejomis mentelėmis, kad jis nevirstų į šoną. Po minutės ar dviejų, omletą vėl paverskite į pradinę padėtį, padalinkite į tiek dalių kiek bus valgytojų ir sudėkite į lėkštes.

 


Receptas: ponios Irinos,

Sudėtingumas: vidutinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą