2022 m. kovo 28 d., pirmadienis

Ponios Irinos Tagliatelle su moliūgu ir šonine

 



Karas Ukrainoje šiek tiek pristabdė norą rašyti apie maistą. Pradžioje, kaip ir daugelis iš jūsų, aš savo rytą pradėdavau su kavos puodeliu ir naujausiomis žiniomis iš bombarduojamos Ukrainos. Dienos pabaiga būdavo tolia pati, tik vietoje kavos būdavo arbatos puodelis...

Mūsų namuose apsigyveno ukrainiečių šeima. Tad, dabar naujausias ryto žinias išgirstu ne tik per TV, bet ir iš savo ukrainiečių. Jie kiekvieną ankstų rytą bando susiskambinti su savaisiais likusiais Ukrainoje, kad galėtų susižinoti, kaip jie. Jie nebeklausia, kaip gyvenate ar kaip jums sekasi. Karo metu tokių klausimų nebelieka... Lieka trumpas klausimas, kaip praėjo ši naktis...  

Džiaugiuosi, kad ‚mano‘ ukrainiečiai po truputį atsigauna, kad vis dažniau devynmetis Vova nusišypso ir yra jau daug drąsesnis. Kad mūsų bulviniai blynai yra tokie ar beveik tokie patys, kaip pas juos Ukrainoje.

Apsigyvenusi pas mus ponia Irina labai skaniai gamina, tad virtuve mes jau po truputį pradedame vis dažniau dalintis. Ir aš būtinai pasidalinsiu ir su jumis jos receptais.

Šiandiena pirmasis jos receptas

 

Ponios Irinos Tagliatelle su moliūgu ir šonine

 

Jums reikės

250 gr. Tagliatelle makaronų,

1 šalotinio svogūno,

1- 2 česnako skiltelės,

2- 3 saujų smulkiai supjaustyto kubeliais moliūgo,

200 gr. liesos šaltai rūkytos šoninės,

½ l. sultinio,

1 v.š. lydyto sviesto,

pipirų mišinio,

šiek tiek petražolių ar kalendrų.

 

Ant lydyto sviesto, gilioje keptuvėje, pakepkite smulkintus šalotus, bei česnaką. Kai jie taps skaidrūs suberkite moliūgo gabaliukus ir juostelėmis supjaustytą šoninę. Viską gerai vis pamaišydami apkepkite. Sudėkite makaronus, supilkite sultinį ir uždengę dangčiu troškinkite kol makaronai išvirs. Jei reikės įpilkite šiek tiek verdančio vandens. Kartas nuo karto pamaišykite, kad makaronai nebūtų viršuje. Šiek tiek skysčio (nedaug) troškinimo pabaigoje turi likti.

Prieš pateikiant užberkite pipirų, bei smulkintų petražolių.


                        

Sudėtingumas: vidutinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą