2012 m. spalio 29 d., pirmadienis

Užkeptas Camembert'as prancūziškai




   Tikriausiai net nepagalvotumėte, kad tai gali būti labai skanu: Camembert'as grietinės bei svogūnų padaže. Jei būčiau pasiskaičiusi meniu tikriausiai to sūrio nebūčiau užsisakiusi. Bet keliaujant po Provansą ir bevažinėjant dviračiais siauromis mažo Marseillan miestelio gatvelėmis sugalvojome, kad reikėtų išgerti po puodelį kavos.


                                           Restoranėlis "Delicatessen" ir mūsų komanda

  Kaip visada kažkas sugalvojo, kad reikia dar rausvo vyno, dar jautienos tartaro, dar sūrio, dar gaspacho, dar ...pamatė, kad visi vietiniai kažką keisto valgo . Tai, dar to kažko, ką visi valgo (kaip gi mes, visko neparagausime;-))). Pradžioje tikrai atnešė gerą kavą, žinoma ne itališkąją espresso, bet kažką tarpinio tarp Italijos ir Rytų šalių.


  Po kurio laiko, tikrai Provanse niekas neskuba, pradėjo keliauti mūsų pageidauti patiekalai. Kiesta spalva, bet labai skani šviesiai žalsva gaspacho, kurioje vyravo salierai. Sriuba buvo tikrai gera nors kiek neįprasta spalva ir skoniu, tačiau tai buvo gaspacho. Reikės kada šiuo receptu pasidomėti...


  Vėliau sekė jautienos tartaras ir"tai ką valgė visi vietiniai gyventojai". Tai buvo keptos paukštienos kepenėlės gražiai sumautos ant  iešmo ir pateiktos su polentos ir chorizo dešros gabalėlių apkepu. Tikrai kaimiškas patiekalas, tačiau vėl gi nepaprastai skanus. Neveltui visi vietiniai jį ir valgė.



Ir keptas camembert'o sūris su paslėptu po juo creme francais ir mėlynaisiais svogūnais. Labai atrodytų banalu, bet kaip visuomet genialumas ir slypi paprastume...


  Kadangi, mano vyras į šią kelionę nevyko, mat nenorėjo vien tik valgyti ir mažai minti dviračio pedalais, grįžusi vis tiek lepinau jį ir save prancūziškos virtuvės "prisiminimais". Paragavęs minėto sūrio padarė išvadą, kad geras, tokį galima dar kepti.

Vienai porcijai reikės:
1 camembertas,
1/2 mėlyno svogūno,
1 didoka česnako skiltelė,
2 v.š. grietinėlės,
1 (pilnas) v.š. grietinės,
truputis provanso žolelių mišinio,
druskos ir pipirų (jei tik norite).


   Įkepimo indą sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Ant jo- grietinę ir grietinėlę. Suberkite prieskonius, įberkite truputį druskos ir jei norite pipirų. Ant viršaus uždėkite sūrį. Kepkite orkaitėje 200C temp. ape 15-20 min. arba kol sūris išsipūs ir svogūnai bus minkšti. Svogūnus galite paragauti su šakute, kad pradžioje žinotumėte jų iškepimo lygį.
   Pateikite su prancūžišku batonu ar ciabata.
   Na, ir taurė rausvo ar raudono vyno čia visai dera.

Sudėtingumas: labai paprasta
Receptas: na, kaip tokio recepto, net jų neklausiau ir taip jau viskas aišku
.


Jei tik keliausite po šias Provanso vietas užsukite į restoranėlį "Delicatessen" 4 Place Gén Guillaut, 34340 Marseillan, France. Čia verta apsilankyti dėl ten pateikiamų patiekalų, ir dėl labai savito interjiero.

 
 
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą