2012 m. vasario 21 d., antradienis

"Batios blynai"



 
   Kadangi šių blynų receptą teko labai atsargiai iškvosti iš pačio šio recepto savininko ir kepėjo, labai prašau juos taip ir vadinti: "Batios blynai". Receptas tikrai nuostabus ir manau, nėra kur nors skelbtas. Tai vienos nuostabios šeimos tradiciniai blynai, kurios kepa tik jų tėtis ir senelis.
    Tuo pačiu, tai patys tikriausi Užgavėnių blynai. Su mielėmis, su šonine ir, kad dar, kad sočiau būtų- su grietine. Žinoma, jūs juos galite įdaryti kumpiu, o toliau vadovautis tuo kas nurodyta recepte. Galite įdaryti grybais (pievagrybiais) ar špinatais. Galite pateikti su ikra.


   Variantų daug. Bet patys skaniausi šie blynai orginaliame pateikime: įdaryti neriebia karšto rūkymo šonine.

Jums reikės:
1 kiaušinio,
1/2 l. pieno,
1/2 pok. šviežių mielių,
7 v.š. miltų,
2.5 a.š. cukraus,
druskos.
apie 400 gr. karšto rūkymo šoninės,
nedidelis svogūnas,
2- 3 v.š. riebios grietinės,
pipirų mišinio.

    Pirmiausia pasiruoškite įdarą. Supjaustytą smulkiai svogūną pakepkite nedideliame aliejaus kiekyje. Kai svogūnas taps skaidrus, sudėkite smulkiai supjaustyta šoninę ir dar pakepkite. Galiausiai sudėkite grietinę ir pipirus. Leiskite grietinei ištirpti.
    Nedideliame inde ištrinkite mieles su cukrumi. Kiaušinius išplakite su druska. Pašildykite beveik iki virimo pusę nurodyto pieno kiekio ir jį supilkite į kiaušinių plakinį (pilant maišykite). Suberkite miltus ir dar kartą viską išplakite. Masė turi būti tirštoka. Supilkite mieles jau ištirpusias cukruje. Užvirinkite likusį pieną ir supilkite į tešlą. Kepkite plonus lietinius blynus gerai apkepdami iš abiejų pusių. Ką tik iškeptą blyną įdarykite šoninės įdaru, susukite ir iškart pateikite. Tai jūs labai ramiai padarysite kol keps kitas blynas.
    Galite papildomai patiekti grietinės, bet, bent jau man, jos pakanka tiek kiek yra blyno įdare.



Sudėtingumas: tikriausiai patys paprasčiausi mieliniai blynai, nes jų nereikia kildinti. Tik belieka išmokti kepti plonus blynus.
Receptas: tradiciniai Ševelinskų šeimos blynai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą