2012 m. vasario 27 d., pirmadienis

Žirnelių sriuba su mėsos kukuliais



2-3 asmenimis reikės
gera sauja maltos kiaulienos (žinoma tiks jautiena ar paukštiena, tik tuomet nedėkite česnako),
mažas kiaušinis,
1/4 svogūno nedidelės galvutės,
skiltelė česnako,
pipirų, druskos,
2 bulvės,
1/2 morkos,
apie 4 v.š. konservuotų žirnelių,
lauro lapas, keli pipirų grūdeliai, krapų.

   Praktiškai niekada į mėsos faršą nededu šviežio česnako. Iš anksto neapdorotas termiškai, vėliau kepant ar troškinant patiekalą, jis suteikia (bent jau man) nelabai kokį skonį. Tiksliau "užmuša" tikrąjį mėsos skonį. Tačiau, kaip ir visur, yra išimčių. Ši sriuba man skani, tik su maltos kiaulienos kukuliais ir būtent jose turi jaustis nedaug šviežio česnako. Man tinka ir patinka šioje sriuboje esantis "šaldantis" česnako skonis. Tačiau faršą turite susimaišyti ir tuoj gaminti, nepalikite jo nei valandai "marinuotis", nes skonis bus ne tas.
   Susimalkite mėsą, suberkite labai smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką, įberkite truputį druskos ir pipirų, įmuškite kiaušinį. Arbatinio šaukštelio pagalba darykite mažus kukulius ir meskite juos į verdantį pasūdytą vandenį.
   Jiems užvirus suberkite plonais šiaudeliais pjaustytas morkas ir  kubeliais pjaustytas bulves. Įberkite kelis pipirų žirnelius ir įmeskite lauro lapą. Virkite ant vidutinės kaitros apie 20 min. arba kol bulvės ir morkos suminkštės. Tuomet suberkite žirnelius ir smulkintus krapus, dar pavirkite 2-3 min.. Paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų.
   Žinoma, galite naudoti kotletams ar netikram zuikiui skirtą maltą mėsą.
Sudėtingumas:paprasta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą